lóerő

2020.12.04. 07:00

A bajnoki címért csatáznak a Mikulás-ralin

A hétvégi Mikulás-ralin ismét bajnok lehet Hadik András, aki Kertész Krisztiánnal az oldalán vezeti a pontvadászatot.

Juhász-Léhi István

Hadik András vezeti a Mikulás-rali előtt a bajnoki pontvadászatot Fotó: DuEn

Hadikék az összetett pontversenyben Nyíregyházán vették át a vezetést, miután győztek az ERC verseny részét képező magyar értékelésben.

A mindet eldöntő futam, a Mikulás-rali eddig egy jó év végi buli volt az autósport szerelmesei számára, ám az élet és a koronavírus-fertőzés úgy hozta, hogy bajnoki futammá vált a Veszprém központú verseny.

A bajnokságot vezető pilóta a dvtk.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az autót felkészítették, túl vannak egy teszten. A versenyről elmondta: érdekes lesz, mert idén ez lesz az első murvás csatájuk, eddig ugyanis kivétel nélkül mindenhol aszfalton mentek.

Ugyan Hadikék állnak az éves összetett élén, de a címvédő Vincze Ferenc, az abszolút elsőséget évek óta üldöző Turán Frigyes, valamint a Vértesben először nyerő Velenczei Ádám is odaérhet még a csúcsra.

Hadik András vezeti a Mikulás-rali előtt a bajnoki pontvadászatot
Fotó: DuEn

Hadik András a szezonzáróval kapcsolatban kiemelte: per pillanat vezetik a bajnokságot, ez viszont semmire nem jelent garanciát. A tizenegy pontos előny egyáltalán nem olyan nagy, hogy nyugodtan ülhessenek be az R5-ös Ford Fiestába.

– A lehető legjobban felkészülünk az előttünk álló feladatra, mert szeretnénk a két évvel ezelőtti élményt ismét átélni – utalt Hadik András a 2018-ban, Nyíregyházán megnyert abszolút bajnoki címre egyesülete honlapján.

A magyar bajnokság állása: 1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) 103 pont, 2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 92, 3. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rally2 EVO) 92, 4. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5 EVO) 91, 5. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5) 57.

A Mikulás-rali programja, december 6., vasárnap, gyorsasági szakaszok, 8.00: GY1 – Várpalota/1, 8.46: GY2 – Kislőtér/1, 10.42: GY3 – Nagylőtér/1, 11.25: GY4 – Várpalota/2, 12.11: GY5 – Kislőtér/2, 14:07 GY6 – Nagylőtér/2, 14.49: GY7 – Kislőtér/3, 15.39: ünnepélyes díjkiosztó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!