rendőrség

2019.11.14. 16:00

Itt a tél, másképpen kell közlekedni!

Megváltoznak az időjárási-, látási- és útviszonyok télen, amelyekhez gyalogosoknak és autósoknak alkalmazkodni kell, közölte a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya.

Kovács Erika

A Henger utcában járda, kerékpárút és csapadékcsatorna épült, illetve autó- és buszparkolót is kialakítottak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kiemelték, sajnos jellemző hogy a járművezetők az őszi, téli körülményeket figyelmen kívül hagyják, és nem a megváltozott út-, és látási viszonyoknak megfelelően vezetnek, amit jeleznek a balesetek. A rendőrség ezért javasolja, a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, legyenek figyelemmel a ködre, a havas, fagyos időjárásra, a csúszós utakra. Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban vezessenek!

Lakott területen, és azon kívül is vigyázzanak az úttest melletti gyalogosokra, nagyon figyeljenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a gyalogos balesetek, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége okozta is. Vizsgálják át a sofőrök az autót, különös tekintettel a világító berendezésekre, töltsék fel a hűtőrendszert, az ablakmosó tartályba tegyenek fagyálló folyadékot. Szereltessenek fel téli gumiabroncsot, ha a napi átlag hőmérséklet plusz hét Celzius fok alá süllyed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!