Zsiguli és Lada

2019.05.01. 11:52

Negyedszer szerveztek nosztalgia autós felvonulást Bándon

Éljen Május elseje, ének szó és tánc köszöntse…- szóltak gyermekkorunk ismerős dallamai a hangszóróból azon a rendhagyó veteránautó felvonuláson, amelyet már negyedik alkalommal rendeztek meg Bándon.

Molnár Sándor

14 szépen karban tartott, zömében szocialista autó került elő a garázsokból, hogy egy jó hangulatú túra során átmozgassák őket. Zsigulik, Skodák, Volgák, Wartburg, 850-es kis-és régi nagy Polski FIAT mellett 315-ös BMW, VW Bogár és Mercedes is vonult a menetben, amelyet jelképesen egy 1300-as Zsiguli rendőrautó vezetett fel. A konvont egy UAZ is színesítette, amelyben orosz és magyar, korhű katonai ruhába öltözött „legénység” foglalt helyet.

 

A helyiek nagy örömére, a vidám társaság és a zömében 40 éves autókból álló menet megállt egy fotózásra a Steierlein Katalin Közösségi Ház előtt, ahol néhány járművön még egy-egy utolsó igazításra is sor került. A május elsejei hagyományos túra során, idén az egyik ismerősük Oldtimer benzinkútját látogatták meg a résztvevők. A látványos menet Hárskút, Lókút, Bakonybél érintésével autózott el Tétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!