Lombard Pápa

2012.10.25. 15:38

Hosszú hétvége - Bajnoki és kupameccset is játszik a Pápa

Pápa - Az Egri FC vendége lesz péntek este a Lombard élvonalbeli labdarúgócsapata a NB I 12. fordulójában. A pápaiak egy újabb győzelemmel könnyen a középmezőnyben találhatják magukat.

Polgár Tibor

Az Eger-Pápa mérkőzésnek Debrecen ad otthont, mivel a hazaiak stadionja a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében nem alkalmas élvonalbeli bajnokik megrendezésére. A pápaiak a nagy távolság miatt már csütörtökön délután útra keltek a hajdúsági megyeszékhelyre, ahol egy hosszú hétvégét töltenek majd el: a pénteken 19 órakor kezdődő bajnoki után vasárnap a harmadosztályú Létavértessel mérkőznek a Magyar Kupa 3. fordulójában, a tét pedig a legjobb 16 közé jutás.

Az újonc Eger kiszámíthatatlan csapatnak tűnik, az idei szezonban legyőzte például a bajnok DVSC-t, és kétgólos hátrányból egyenlített ki a Ferencváros ellen. Ugyanakkor Simon Attila gárdája összeszedett már öt vereséget, a legutóbbi három mérkőzésen gólképtelen maradt, így jelenleg a kiesést jelentő 15. pozícióban várják a Honvéd skalpjával érkező bakonyaljaiakat.

- Az Eger elleni összecsapás is létfontosságú mérkőzés lesz számunkra, hiszen ha nem szerepelünk eredményesen, visszacsúszunk a kiesést jelentő helyre a tabellán, és mi még egyszer nem akarunk a vonal alá kerülni. Mindkét csapat az életéért küzd majd pénteken este. Ez a félév így fog eltelni. Bízom benne, hogy kiegyenesedünk, és egy jó felkészülés után tavasszal már tartósan meg tudunk ragadni a középmezőnyben - nyilatkozta lapunknak a csütörtöki indulás előtt Zsivóczky Gyula, a Lombard vezetőedzője. Hozzáfűzte, aktuális ellenfelük eléggé defenzív csapat, amely a védekezését remekül megszervezi.

- Sajnos nagyon kevés idő telik el a két mérkőzés között, de szakmailag még mindig ez a kevésbé rossz megoldás. Eredetileg 1800 kilométert kellett volna utaznia a csapatnak három napon belül. Így egyszer utazunk ugyan, de egy napunk marad csak a pihenésre. Sok a sérültünk, de még egyszer mondom, bármi áron tovább kell lépnünk a kupában.

 

Két fiatal is az első csapattal tartott

Zsivóczky Gyula elmondta, ha tehetné, minden bizonnyal alaposan variálna a Lombard megszokott kezdőcsapatán a Magyar Kupa-mérkőzésen. Azonban mivel jelenleg a keretben sok a sérült - többek között Sekour, Balogh, Horváth és Szabó sem bevethető -, túl nagy mozgástere nincs az edzőnek. Ellenben elutazott a csapattal az ország másik végébe az NB III-as kerethez tartozó két fiatal labdarúgó, Grőber Bence és Király Botond, akik elképzelhető, hogy lehetőséget kapnak vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!