Lombard Pápa

2014.01.13. 12:30

Beindultak az edzések

Pápa – Hétfőn délelőtt megkezdte a felkészülést az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi idényére a Lombard Pápa focicsapata.

Polgár Tibor

Tóth Bálint tanítványai a héten felvezető edzéseken és különféle felméréseken vesznek részt.

A 2014-es esztendő első edzéséről több Lombard-futballista is hiányzott. Georges Griffiths és Cesar Quintero még nem érkezett vissza hazájából, ők valószínűleg a papírügyeiket intézik. Lazar Arsic a klubvezetés engedélyével Törökországban szerepel próbajátékon február 5-ig. A szerb középpályást élő szerződés köti a Lombard Pápához, de Szemán György klubigazgató tájékoztatása szerint megfelelő ajánlat estén kérője kivásárolhatja kontraktusából a játékost. 

Mint ismert, a fogadási csalással kapcsolatos ügybe keveredő Jasmin Mecinovic és Zoran Supic játékjogát felfüggesztette a Magyar Labdarúgó Szövetség, a két védő sorsa bizonytalan. Ettől függetlenül Supic részt vett az edzésen, ahogyan a sérülése után lábadozó Goran Maric is.



Tóth Bálint vezetőedző elmondása alapján Maricra még körülbelül egy hónap rehabilitáció vár, azonban a rutinos gólzsák visszatérését rendkívül komoly családi tragédia is hátráltatja. Az évkezdő tréningre kilátogató szurkolók már egy új arcot is felfedezhettek az edzőpályán: a 20 éves Jagodics Bence a Szombathelyi Haladás utánpótlásából érkezett próbajátékra a pápai csapathoz. A jó felépítésű belső védő többszörös korosztályos válogatottnak vallhatja magát, a szakmai stáb hamarosan dönt majd a szerződtetéséről. Egyébként ez az a poszt, ahová mindenképpen játékost kellene igazolnia a Lombardnak, ha a tavasz folyamán Tóth Bálint nem akar ne- héz helyzetbe kerülni a védelem összeállításakor. (Persze amennyiben Mecinovic és Supic kacifántosnak tűnő ügye rövid időn belül kedvező fordulatot vesz, aktualitását vesztené ez a kérdés – azonban valljuk be, erre igencsak kicsi az esély.) 

– Természetesen vannak kívánságaim a csapat megerősítésével kapcsolatban, de egyelőre ezeket megtartanám magamnak. Nyilván jó lenne védőt igazolni. Viszont a legfőbb óhajom az, hogy maradjon egyben a csapat, és az őszi szereplésünk után leginkább ezért kell harcolnunk. Nem titok, egy-két labdarúgónkat kinézték maguknak a tehetősebb klubok. Nagyon szeretném, ha január végére már végleges lenne a játékoskeretünk – nyilatkozta Tóth Bálint. A tapasztalt szakembertől megtudtuk, csapatával fokozatosan kezdik el az edzéseket, ezen a héten – a pénteki nap kivételével – csak napi egy tréninget vezényel a focistáinak. 

– Szerencsére az időjárás-ra nem lehet panaszunk, és reméljük, ez így is marad. Emellett rendelkezésünkre áll a sportcsarnok konditerme, valamint a szomszédos uszoda is. A labdarúgók fokozatosan kapják majd a terhelést. Különféle teszteknek is alávetjük őket, teljeskörűen felmérjük az állapotukat – fűzte hozzá a vezetőedző. A Pápa hazai környezet-ben készül a bajnokság folytatására, edzőtáborba nem utazik el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!