Lombard Pápa

2015.02.07. 14:04

Győzelem csúcsterhelés után – A korábbi debreceni légióst szerződtetné a Pápa

Pápa - Csizmadia Csaba nagyszerű szabadrúgásgóljával a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata hazai pályán 2-1-re legyőzte az NB II-es Zalaegerszeget a két együttes szombati felkészülési mérkőzésén.

Polgár Tibor

A találkozót a Perutz Stadion műfüves pályáján, olykor dermesztő széllel erősített metsző hidegben rendezték meg. A hazaiaknál Lengyel Ferenc vezetőedző a Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Stieber, Király, Juhász, Yannick – Wilson Pereira, Popin összetételű kezdő tizenegynek szavazott bizalmat. Csereként játéklehetőséghez jutott Horváth Gábor, Pongrácz, Gál, Waltner, Vankó, Eisenberger és Illés. A mérkőzésen hamar megszerezte a vezetést a Lombard, miután Király Botond egy remek passzal kapura törhetett, majd higgadtan átemelte a kifutó zalai hálóőrt a 11. percben, 1:0. Nem sokkal később Jagodics közelről, nagy helyzetben mellé bólintott egy bal oldali beadást.

A 15. minutumban kiegyenlítettek a vendégek: egy kiváló indítással Bababti Benjamin középen kilépett a védők közül, és 13 méterről a kapu jobb oldalába gurított, 1-1. A folytatásban is változatos, kisebb-nagyobb lehetőségekkel színesített meccset láthatott a mintegy száz néző. A fordulás után a ZTE akár át is vehette volna a vezetést, a pápaiak kétszer a saját gólvonaluk környékéről takarították el a labdát. A vendéglátóknak is voltak lehetőségeik a gólszerzésre, azonban rendre rossz megoldásokat választottak az ígéretes szituációkban. Talán már mindenki a lefújást jelentő hármas sípszót várta, amikor a 91. percben a Lombard vezére, Csizmadia Csaba 23 méterről, kissé jobbról a kapu bal felső sarkába varázsolta a játékszert szabadrúgásból, 2-1.

Lengyel Ferenc a lefújást követően úgy fogalmazott, elégedett a tanítványaival, akik a hátuk mögött hagyott héten kapták meg a felkészülési időszak csúcsterhelését. – A srácok minden elismerést megérdemelnek, nagyszerűen dolgoznak, le a kalappal előttük. A héten kétszer is NB II-es csapattal játszottunk, melyek már a bajnokság rajtja előtt állnak, ezért szemmel láthatóan sokkal frissebbek voltak. Jó meccset játszottunk a Zalaegerszeggel, akadtak helyzetek itt is, ott is. Végül Csizmadia szép gólja a mi javunkra döntött – nyilatkozta a Lombard Pápa szakvezetője.

A Zalaegerszeg elleni meccsen két, egy ideje már a Perutz Stadionban készülő próbajátékos szerepelt a bakonyaljaiaknál. A vezetőedző elmondása szerint Yannickot jól ismerik előző magyarországi csapataiból. A korábban többek között a Debrecent is erősítő kameruni légióst Lengyel Ferenc jó kvalitásokkal rendelkező futballistának nevezte, így neki elsősorban a fizikai állapotát vették szemügyre. – Egyelőre még jelentős lemaradása van fizikálisan, de a bajnoki rajtra utolérheti magát. Yannickot szeretnénk megtartani – tudtuk meg a trénertől. Hozzátette, a brazil Wilson Pereira is jól dolgozott az edzéseken, ezért kapott még egy lehetőséget a bizonyításra, ám őt immár végleg elengedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!