Lombard Pápa

2015.05.30. 19:34

Nincs tovább – A Lombard Pápa innentől már csak történelem

Pápa - A klub történetének utolsó mérkőzésén becsülettel helyt állt a Lombard Pápa a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó NB I utolsó, 30. fordulójában szombaton este. A meccset egyébként a hazaiak nyerték meg 2:0-ra.

Polgár Tibor

Budapest Honvéd–Lombard Pápa 2:0 (0:0).

Bozsik József Stadion, 500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Varga Zs., Horváth Z.).

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth – Nagy G., King, Hidi, Godoy – Holender, Youla. Vezetőedző: Marco Rossi. Lombard Pápa: Horváth G. – Jagodics, Csizmadia, Nagy T., Frizoni – Király, Csilus, Sluka, Stieber, Juhász – Vankó. Vezetőedző: Kovács László.

Csere: Godoy helyett Gazdag a 46., Holender helyett Göblyös a 74., Kemenes helyett Horváth A. a 85., illetve Nagyt T. helyett Randjelovic a 46., Frizoni helyett Gál a 64., és Király helyett Schmid a 65. percben.

Gólszerző: Ignjatovic a 49., és Youla a 69. percben.

Kiállítva: Elez a 22., illetve Csilus a 61. percben. Sárga lap: Nagy G. az 50., illetve Nagy T. a 26., Jagodics az 56., és Randjelovic a 84. percben.

Sluka (sárga mezben) a Budapest Honvéd ellen is harcosan játszott, és csapattársaival emelt fővel búcsúztak az NB I-től. Fotó: Penovác Károly

A találkozón egyedül a fővárosi piros-feketéknek volt vesztenivalójuk, ők ugyanis egy vereséggel, illetve az utolsó forduló eredményeinek számukra kedvezőtlen alakulása folytán kieshettek volna az első osztályból. Az első komoly lehetőséget a hazaiak alakították ki, a 10. percben Holender tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd 8 méterről a hosszú alsó mellé helyezett. Nem sokkal később King előbb a jobb, majd a bal oldali oldalhálót zörgette meg egy-egy ígéretes helyzetből. A 22. percben Király léphetett volna ki gólhelyzetben a védők közül, azonban Josip Elez felborította a fiatal pápai labdarúgót, amiért a játékvezető piros lapot adott a horvát légiósnak. A szabálytalanságot követő szabadrúgásból Csizmadia a bal alsó mellé csavart 25 méterről.

A 26. minutumban Nagy Tamás és Hidi egy teljesen átlagos fejpárbajt vívott a vendégek tizenhatosán belül, Pintér sporttárs pedig meglepetésre szabálytalannak látta a bakonyaljaiak futballistáját, ezért a tizenegyespontra mutatott. Youla középre tartó büntetőjét a higgadtan kiváró Horváth Gábor kivédte, majd ráhasalt a pattogó labdára a 27. percben. Bő fél óra elteltével Vankó egy remek indítással kibújt a védők között, kissé balról, 9 méterről ballal lőtt, de Kemenes nagy bravúrral megóvta csapatát a góltól. A szünetig említésre méltó esemény már nem történt.

A második játékrész elején gyorsan megszerezte a vezetést a Honvéd: a 49. percben Hidi jobb oldali szabadrúgása után kisebb „tűzijáték" alakult ki a pápai kapu előtt, végül a jó helyen álló Ignjatovic 6 méterről a hálóba bombázott, 1:0. Az élete első NB I-es meccsét játszó Horváth Gábor az 51. minutumban bravúrosan fölé ütötte Holender félfordulatból, tíz méterről eleresztett löketét. Tíz perccel később Csilus Tamás a tizenhatos előtt elsodorta a kapu irányába tartó Holendert, aminek eredményeképpen egy vendégjátékos is a kiállítás sorsára jutott. A folytatásban többször is újabb gólt szerezhetett volna a hazai alakulat, ám vagy ziccert rontottak, vagy a kiválóan védő Horváth Gábor mentett.

A 69. percben Hidi jobb oldali szabadrúgását Baráth a rövidről továbbcsúsztatta, Souleymane Youla pedig közelről a hálóba passzolt – „apró" szépséghiba, hogy Baráth és Youla is lesen volt... A hátralévő idő tényleg csak formalitásnak számított. Egy halálra ítélt labdarúgóklubban hosszú hónapok óta fizetés nélkül futballozó pápaiak nem adták fel a küzdelmet: becsülettel, tisztességesen befejezték a mérkőzést és a szezont. A Lombard Pápa pedig innentől már történelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!