Márkó

2016.01.12. 16:28

Lendület, siker, fejlődés - ez Márkó

Márkó - Közel hetven gyermek járhat jobb körülmények között óvodába a településen, hála a fejlesztésnek.

Heffler Péter

Márkó község önkormányzatának épületenergetikai fejlesztése néven hatvanmillió háromszázezer forintos beruházás ért véget, melyet az újjávarázsolt óvoda átadásával ünnepeltek kedd délelőtt. - Szerintem ahhoz, hogy egy település sikeres legyen, három kritériumnak kell megfelelnie: legyen jó közössége, jó településvezetése, illetve fontos, hogy a mindenkori kormány ezekre a településekre partnerként tekintsen - mondta Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke.


- Úgy gondolom, hogy az első feltételt számos helyi civil szervezet közösségépítő munkája bizonyítja, míg az, hogy a polgármester és a képviselő-testület is már többedszerre irányíthatja a települést, igazolja, a második feltételt, valamint, hogy Márkó jó úton halad. Az állam partnerségét pedig nemcsak ennek a hatvanmillió forintos beruházásnak az átadása tükrözi hűen, hanem a közelmúltban felújított utak, járdák és a megszépített közösségi ház is mutatja. Tehát, ha 2014-ben azt mondtuk, hogy „lendület, siker, fejlődés: ez Veszprém”, akkor a közelmúltbeli fejlesztések okán manapság igaz ez Márkóra is - tette még hozzá Ovádi Péter.

- A kormány felmérte a fejlődő falvak helyzetét, és Márkó harminc település közül másodmagával nyert jogosultságot erre a fejlesztésre - emelte ki Hartmann Antal polgármester. - Teljesen megújult az óvoda külső szigetelési rendszere, a tetőszigetelés, valamint az összes nyílászáró ki lett cserélve, illetve további fejlesztésekre van lehetőségünk, amire szükség is lesz, mivel már több mint hetven gyermek jár az óvodába - mondta még a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!