MKB (törlés)

2006.03.22. 13:23

Fõpróba a BL-re

Veszprém - Komlón bajnoki mérkõzésen tartják a hétvégi, Pamplona elleni BL-fõpróbát ma este az MKB kézilabdázói.

Mórocz Zsolt

Jól jött a Bajnokok Ligája-elõdöntõre készülõ veszprémieknek a szombati, Dunaferr SE elleni idegenbeli rangadó. Mivel az újvárosiak szempontjából nem volt gyakorlati tétje a mérkõzésnek (alapszakaszbeli harmadik helyük nem forgott veszélyben), így várható volt, hogy lesz ami lesz alapon bátran fognak kézilabdázni a bajnokcsapat ellen.
Egyedi taktikával készítette fel a csatára tanítványait Imre Vilmos, a Dunaferr vezetõedzõje. Mivel az MKB láthatóan sokat szenvedett a francia Montpellier HB ellen a nyitott védekezéssel szemben, az újvárosi szakember úgy gondolta, ezzel lepi meg Pásztorékat. A csapat pénteki edzésérõl kitiltották a sajtót, nehogy híre keljen a taktikának, melyet szombaton délután egy ideig eredményesen alkalmaztak.

Látszott azonban a veszprémiek játékán, hogy az utóbbi idõben sokat gyakorolták a 3-3-as védekezés ellenszerét. A legjobb példa erre Kiril Lazarov játéka volt, aki a franciák ellen még szenvedett ettõl a harcmodortól, Dunaújvárosban azonban tarthatatlannak bizonyult. Ezzel együtt, amíg erõvel bírták a hazaiak, szoros volt az eredmény (a szünetben 15:14-re vezetett az MKB), majd a második játékrész elejétõl fokozatosan minden tekintetben ellenfelük fölé nõttek a vendégek, s végül 37:31-re gyõztek. A rangadó hajrájában tettek egy utolsó kísérletet a dunaferresek: az utolsó öt percben minden mindegy alapon támadtak, és lõttek is öt gólt, ám mivel hátul nagyon kinyíltak, így hatot kaptak.

- Amit elterveztünk, majdnem megcsináltuk - nyilatkozta lapunknak Imre Vilmos. - Az elsõ félidõben remekül kézilabdáztunk, utána azonban elfáradtunk, ezért hibáztunk. Márpedig a veszprémieket csak úgy lehet legyõzni, ha a gépezetben hatvan percen át minden csavar a helyén van. Megérdemelt gyõzelmet aratott az MKB.
- Meglepett minket a Dunaferr nyitott védekezése, ezért sokáig szoros volt az eredmény - mondta Iváncsik Gergõ, a bajnokcsapat válogatott balszélsõje, aki hét góllal járult hozzá a veszprémi gyõzelemhez. - Aztán felgyorsítottuk a játékot, és ezt a tempót már nem bírták Császárék.
- Nagy futóverseny volt - jegyezte meg Bjarte Myrhol, az MKB norvég beállója, aki kétszer talált kapuba a rangadón. - Ennek köszön- hetõen védekezésben nem voltunk kellõen higgadtak, ezzel magyarázható a sok kapott gól.

- Jó meccs volt, jó ritmusban kézilabdáztunk, igaz, nem végig, mert idõnként hullámzott a játékunk - értékelte csapata teljesítményét Zdravko Zovko, a veszprémiek horvát vezetõedzõje. - Összességében a semleges nézõk nagyon jól szórakozhattak, mert magas szintû kézilabdát játszott mindkét csapat. Kiváló felkészülési lehetõség volt a Pamplona elleni BL-elõdöntõre a dunaújvárosi derbi.

Hétvégén rendezik a férfi kézilabda NB I alapszakaszának 21. fordulóját. Mivel vasárnap 15.15 órakor az MKB a spanyol bajnokkal csap össze Veszprémben, így szerdára elõrehozták a Komlói Bányász SK-Fûtõerõmû elleni bajnoki meccset. Az erõviszonyok ismeretében nem kétséges a vendégek sikere, ám ez a találkozó is jó alkalom a Pamplona elleni felkészülésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!