MKB (törlés)

2006.03.18. 14:53

Rangadó Újvárosban

Veszprém - Idei elsõ igazi bajnoki rangadóját játssza az MKB. A címvédõ, ám jelenleg csak második helyezett veszprémi gárda a harmadik otthonában lép pályára.

Mórocz Zsolt

Elvileg két rangadón már túl vannak Pásztorék, ám a tabella negyedik helyén álló PLER-Airport elleni idegenbeli és az ötödik Tatabánya elleni hazai mérkõzés csak nevében volt az.
Mindkét összecsapáson úgy aratott biztos gyõzelmet - két számjegyû különbséggel - az MKB, hogy messze nem a legjobb formáját mutatta. A veszprémiek fölényére talán a legjellemzõbb, hogy a szerdai meccsen már a negyedik percben a háta mögött dobott gólt Gál Gyula, amit egyébként többnyire csak nagyarányú vezetésnél szokott megkockáztatni. Pedig a Tatabánya ellen tartalékosan állt ki a bajnokcsapat, hiszen a vádlijával bajlódó Vlado Sola mellett a csapat két irányítója, Buday Dániel és Eklemovic Nikola is sérüléssel bajlódott. Ezért Zdravko Zovko vezetõedzõ kényszerbõl Ivan Lapcevicet bízta meg a karmesteri feladatokkal, amit õ tökéletesen látott el. Láthatóan megfogta a szerb klasszist a korábbinál sokkal nagyobb igénybevétel: társai már lezuhanyoztak, amikor õ még mindig a csarnokban a játékoskijáróhoz vezetõ szõnyegen feküdt.

- Korábban csak védekezésben játszottam, most támadásban is, így legalább ötven percig voltam játékban - magyarázta fáradtsága okát Lapcevic, akit a német Bundesligában a hatodik helyen álló Kronau együttese szeretne szerzõdtetni. - Remélem, szombatra felépülnek az irányítók, és akkor a Dunaferr ellen csak a védekezésre kell koncentrálnom. Nagyon nehéz meccs vár ránk, a tavaszi idény eddigi legfontosabb bajnoki összecsapása, ezért a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Bízom abban, hogy Újvárosban is felfelé ível a formánk, és akkor a Pamplona ellen még rá tudunk tenni egy lapáttal.

- Mindig nagy csatákat szoktunk vívni a Dunaferrel. Meggyõzõdésem, hogy most is így lesz - mondta Zdravko Zovko. - Kisebb sérüléssel bajlódó irányítóink visszatérnek, így a régi felállásban vehetjük fel a küzdelmet az újvárosiakkal. Természetesen nyerni akarunk, mert csak így tarthatjuk a lépést az élen álló szegediekkel, de ez kizárólag jó játékkal lehetséges.

- Érzésem szerint nem lesz könnyû dolgunk Dunaújvárosban. Sokkal nehezebb meccsre számítok, mint a szurkolóink. Persze bízom a sikerben, három-öt góllal nyerünk, de játékosainknak nagyon oda kell figyelni - nyilatkozta lapunknak dr. Magyarády Péter, az MKB Veszprém KC gazdasági és operatív elnöke.

Zsinórban nyolc bajnoki meccset nyert meg a Dunaferr, legutóbb szerdán Komlón arattak 35:26 arányú gyõzelmet az újvárosiak. A különbség már az elsõ félidõben kialakult (19:10), Rostáék ezután kicsit tartalékolhattak a szombati derbire. November 17-én Veszprémben nagy csatát vívott egymással a két gárda, akkor 16:14-es félidõbeli vezetés után 31:29-re nyert az MKB, melyben Lazarov (9 góllal/ebbõl 5 hétméteresbõl esett), Buday (5), Gál (4) és Tombor (4) volt a legeredményesebb, a túloldalon pedig Törõ (9/1), Császár (7/1), Gúnya (4) és Vujin (4/2) talált a legtöbbször a kapuba.

A spanyol Portland San Antonio Pamplona elleni közelgõ Bajnokok Ligája-elõdöntõ miatt megváltozott az MKB bajnoki programja. Március 22-én 16 órai kezdettel Komlón lépnek pályára a veszprémiek, az alapszakasz elsõségérõl döntõ Pick-Szeged elleni szuperrangadó pedig április ötödikén lesz a Március 15. utcai sportcsarnokban, a mérkõzést élõben közvetítõ televízió kérésének megfelelõ idõpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!