MKB (törlés)

2006.03.14. 15:09

Sokkal több kell!

Veszprém - Hétközi forduló lesz szerdán a férfi kézilabda NB I-ben, melynek során az alapszakasz 19. játéknapjára kerül sor.

Mórocz Zsolt

Az MKB a Tatabányát látja vendégül. Szombaton a tabella negyedik helyén álló PLER-Airport vendége volt a fõvárosban a címvédõ, ám egyelõre csak második MKB. A helyezések alapján ez akár rangadó is lehetett volna, de nem lett. Ugyan az elsõ félidõben végig szoros volt az állás (az elején két góllal vezettek a hazaiak, a vendégeknek késõbb csak minimális elõnyt sikerült szerezni), ám ez elsõsorban annak volt köszönhetõ, hogy a veszprémiek rengeteg hibával kézilabdáztak. A kevés kapott gól ellenére hátul sem volt minden tökéletes, elöl pedig talán azon versenyeztek a bajnokcsapat játékosai, hogy ki tud nagyobb gólszerzési lehetõséget elpuskázni.

Feltételezhetõen a szünetben edzõiktõl meg is kapták a magukét az MKB-sok, mert a folytatásban gyorsan megroppantották ellenfelüket, pedig elöl tovább folytatódott a ziccerek elszórakozása. Már tíz gól volt a veszprémiek elõnye, amikor az 55. percben Zdravko Zovko vezetõedzõ idõt kért, és idegesen magyarázott tanítványainak, majd ezt követõen nem ment oda az ilyenkor szokásos rituális fogadalomtételhez, hanem dühösen legyintett egy nagyot...

- Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk az elsõ félidõben. A másodikban kicsit jobb lett a játékunk, de akkor sem úgy koncentráltak játékosaink, ahogy az elvárható egy Bajnokok Ligája-elõdöntõstõl - árulta el lapunknak ingerültsége okát a horvát szakember. - Hogy akarunk ilyen hozzáállással felkészülni a Pamplona elleni két nehéz ütközetre? - tette fel a költõi kérdést Zdravko Zovko.

Donát Tamás, az egyesület sajtófõnöke fogalmazta meg legtalálóbban a mérkõzésen történteket: - Kihagytunk öt hetest, rengeteg ziccert, és mégis folyamatosan nõtt az elõnyünk. Ilyen a magyar bajnokság...

Szerdán az ötödik helyezett Tatabánya Carbonex KC látogat a királynék városába. Múlt pénteken a Dunaferrt szorongatták meg hazai pályán a tatabányaiak, a szünetben még 12:12 volt az eredmény, végül 29:25-re nyertek az újvárosiak. Az MKB is megszenvedett a két pontért legutóbb, tavaly novemberben a bányászvárosban. A félidõben ugyan már 19:8 volt a veszprémiek elõnye, akik annyira leültek a második játékrészre, hogy végül csak 34:30-ra gyõztek. A papírforma szerint persze most sem forog veszélyben az MKB gyõzelme, de jó lenne azt közönségszórakoztató játékkal elérni, amikor nem a hibákat, hanem a látványos megoldásokat számolják a nézõk.

A férfi kézilabda NB I alapszakaszának 18. fordulójában:
PLER-Airport-MKB Veszprém KC 20:30,
Gyõri ETO KC-Pick-Szeged 26:30,
Tatabánya Carbonex KC- Dunaferr SE 25:29,
Csömör KSK-Komlói Bányász SK 28:34,
Szabolcs KSE Nyíregyháza-Debreceni KSE 29:28,
Békési FKC-Hargita KC 32:17.

A bajnokság állása:
1. Szeged 36,
2. MKB Veszprém KC 34,
3. Dunaferr 30,
4. PLER-Airport 27,
5. Tatabánya 22,
6. Komló 17,
7. Debrecen 14,
8. Nyíregyháza 10,
9. Gyõr 9,
10. Békés 7,
11. Csömör 7,
12. Hargita KC 3 ponttal.

A 19. forduló mûsora:
MKB Veszprém KC-Tatabánya Carbonex KC (március 15-én 18 órakor a Március 15. utcai sportcsarnokban), Szeged-PLER-Airport, KomlA gyõzelem mellettitthon elvárhata közönségszórakoztatás is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!