Telekom Veszprém

2014.02.02. 10:30

Két szkopjei vereség

Szkopje, Veszprém - Mindkét szkopjei együttes ellen vereséget szenvedett a veszprémi kézilabdacsapat felkészülési mérkőzéseken.

Horváth Gábor

Az elmúlt napokban Macedóniában tesztelte tudását és felkészültségét az MKB -MVM Veszprém KC, amely mindkét szkopjei Bajnokok Ligájában szereplő - együttes ellen pályára lépett. Pénteken a Vardar, szombaton pedig a Metalurg volt a bakonyiak ellenfele.

A találkozók csupán edzőmeccsek voltak, de elmondható, hogy minden résztvevő maximálisan komolyan vette a 60-60 percet. A Metalurg olyannyira, hogy piros lap és némi lökdösődős közjáték is akadt a szombati összecsapáson. De kezdjük a legelején!

A pénteki, Vardar elleni ütközet szoros csatát hozott, egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. Egészen a második félidő elejéig, amikor úgy tűnt, a Veszprém végleg magához ragadja a kezdeményezést, azonban a játékrész második felében visszaesett a bakonyaik játéka.

A technikai hibákat, pontatlanságokat a Vardar kihasználta és begyűjtötte a győzelmet.

Másnap este az MKB -MVM szintén nem tudott folyamatos jó teljesímténnyel előrukkolni. Carlos Ortega csapata az összecsapás nagy részében a támadások mellett védekezésben is szenvedett.

A Macedóniában látottakból ítélve Nagy Lászlóéknak még bőven lesz dolguk a fontos mérkőzésekig hátralévő időszakban (Fotó: Penovác Károly)

A harcos meccset ráadásul fura bírói ítéletek tették feszültebbé, a jól játszó Vugrinec végleges kiállítás sorsára jutott, s ezt követően néhány hazai játékost nyugtatni kellett.

A hangulat a lelátón is fokozódott, a végén aztán elsősorban a vendégek szenvedtek a játékvezetői felfogástól.

A Veszprém hiába vette vissza a vezetést, összességében gyengén kézilabdázott, a Metalurg teljesen megérdemelten nyert.

A Vardar ellen Nagy László és Iman Jamali játszott a legeredményesebben, a szombati meccsen Nagy és Renato Sulic szerezte a legtöbb vendégtalálatot. Ortega mester minden játékosának bizonyítási lehetőséget adott. Egyedül a szerb Momir Ilic pihent, az átlövő csak heteseket lőni lépett pályára.

Ha nem is sokat, de játszott az új szerzemény Mocsai Tamás is, aki nem tudott gól szerezni.

Eredmények:

Vardar Szkopje -MKB-MVM Veszprém KC
30:28 (15:14).


A legjobb góllövők: Dibirov 10, Brumen 6, Abutovic 5, illetve Nagy és Jamali 6-6, Chema 4, Ugalde és Ruesga 3-3.

Metalurg Szkopje -MKB-MVM Veszprém KC
25:23 (13:12)
.


A legjobb góllövők: Vugrinec 6, Manaskov, Mirkulovski és Cindric 4-4, illetve Nagy és Sulic 4-4, Iváncsik G. és Gulyás 3-3.

 

Balatonfüred, majd Németország

A magyar bajnoknak még van némi ideje a finomhangolásra, az Európa-bajnokságon szereplők és az itthon készülő játékosok összehangolására. Az MKB–MVM kedden a Balatonfüredi KSE otthonában lép pályára, majd készülhet az esztendős első Bajnokok Ligája fordulójára. A veszprémiek február 9-én, vasárnap a német RN Löwen vendégeként szerepelnek. A bakonyi csapat a mezőny egyedüli veretlenjeként csoportja első helyéről várja a nemzetközi folytatást. A Löwen három ponttal lemaradva második a hatosban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!