Telekom Veszprém

2011.09.22. 06:00

Hangulatkeltés? - A veszprémi blogger írása nagy port kavart fel

Veszprém - Egy internetes naplóbejegyzés miatt forrnak az indulatok a veszprémi férfi kézilabdacsapat házatáján. A nyíltan őszinte, élesen kritikus sorok komoly visszhangot váltottak ki néhány helyen, ám úgy tűnik, hogy sokan nem féltésből, hanem mesterséges hangulatkeltés céljából használják az írást.

Horváth Gábor

Tény, az MKB Veszprém KC nyári felkészülési eredményei bőven hagytak kívánnivalót maguk után. Az is igaz, hogy a csapat jelenleg nem játszik abban a formában, amelyet az utóbbi években alaposan elkényeztetett szurkolók megszoktak.

Sokan aggódnak. Aggódik az a blogger is, aki a múlt héten kritikus írást jelentetett meg hazánk legismertebb kézilabdás internetes naplójában.

A blogbejegyzés - amely főként mentális problémákat, csapaton belüli, annak játékára is kiható feszültségeket ecsetel - jogásságát, igazságtartalmát valaki elfogadta, valaki tagadta, mások tudomásul vették. Minden ment tovább a maga útján, egészen addig, míg az országos nyomtatott sajtó is felkapta a "sztorit". Majdnem egy hetes késéssel.

- Nem akartam rosszat, sajnálom, hogy ez lett belőle. Furcsának tartom, hogy az országos lap egy hét késéssel a saját blogját teszi ki a címlapjára - válaszolt nyíltan megkeresésünkre Peresztegi Csilla, az írás szerzője, aki hosszú ideje Veszprém-drukker, s aki néhány ember állításától eltérően nem burkolózik névtelenségbe.

- Nyugodtan írd le a nevem. Mindig vállaltam a véleményem, nem akarok titkolózni, a veszprémi szurkolók amúgy is tudják, hogy ki vagyok - jelentette ki, az írással kapcsolatban pedig megjegyezte: szerinte a közszereplőknek a dícséret mellett a negatív kritikát is el kell fogadniuk.

Kluboldalról dr. Magyarády Péter úgy reagált az említett bejegyzésre, hogy az tartalmaz igazságokat, illetve teljesen alaptalan dolgokat, így az egész összességében féligazságok halmaza. Ami nem szerencsés.

Az MKB Veszprém ügyvivő menedzsere az egyesület hivatalos internetes oldalának fórumán részletesen elemezte is az írást, amelyet erősen és túlzóan személyeskedő mesterséges bűnbakkeresésként jellemzett.

- Az elnökség egyetért abban, hogy a csapat fásultabb az ilyenkor szokásosnál. A gyengébb formának nincs konkrét oka, több kisebb probléma van, ezekre kell megtalálni egyenként a megoldásokat. Néhány dolgon szükséges változtatni, amelynek érdékében már konkrét lépéseket is tettünk - fogalmazott megkeresésünkre Magyarády Péter.

 

Mindenkivel rendezett a kapcsolata

- Annyit tudok mondani, hogy nálunk minden rendben van, rendezettek a viszonyok. A csapat minden erejét mozgósítva készül a BL-rajtra, a társaság elszánt és összetartó, igazi "küzdő hangulatban" van. Óriási a felelősségvállalás mindenkiben. Ez biztonságot ad az edzőnek - reagált lapunk érdeklődésére Mocsai Lajos, aki kiemelte: a csapat minden tagjával kultúrált, rendezett a kapcsolata.

Az MKB legközelebb (péntek 18 óra) a Kecskemétet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!