Telekom Veszprém

2012.03.23. 16:55

Kézi-BL: Egységes, harcos fellépés

Veszprém - "Csak a feladatra koncentrálva, homogén, egységes csapatként kell működjünk. Most minden problémát szükséges félretenni azért, hogy közönségünk támogatásával igazi eksztázisban tudjunk pályára lépni."

Horváth Gábor

Nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos. Az MKB Veszprém KC szakvezetője csapatával háromgólos hátrány ledolgozására készül vasárnap az Ademar León elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágón.

- Muszáj reálisan nézni a dolgokat. A León nem véletlenül a spanyol bajnokság egyik élcsapata. Dinamikája mellett a kreativitása és a kiismerhetetlensége az, ami miatt nehéz felkészülni belőle  - kezdte a vetélytárs értékelését Mocsai Lajos, aki hozzátette: minimálisra kell szűkíteni annak lehetőségét, hogy a vendégek meglepetést tudjanak okozni.

- A védekezés megszervezése a legfontosabb. A spanyolok remek átlövőerővel rendelkeznek, emellett szélességben is jól használják ki a játékteret, beállósaik pedig kimelkedő fizikumúak. Hatalmas test-test elleni harc lesz. A védekezés mellett fontos, hogy tudjunk lerohanásgólokat szerezni, akár első, akár második hullámból. A León a fizikai fö-lényre épülő, zárt hatoszóna mellett legalább kétfajta nyitott formát tud játszani. Erre fel kell készülnünk, mert a hibákat könyörtelenül kihasználják. A beállósuk elleni védekezést senki sem ússza meg kiállítás nélkül, így kulcsfontosságú az is, hogyan tudjuk megoldani az emberhátrányos szituációkat. A három gól lehet sok és kevés is. A spanyolok idei idegenbeli meccseit tekintve nem lesz könnyű dolgunk. Csak a feladatra koncentrálva, homogén, egységes csapatként kell működjünk. Most minden problémát szükséges félretenni azért, hogy közönségünk támogatásával igazi eksztázisban tudjunk pályára lépni - fogalmazott a mesteredző.

Mocsai Lajos elmondta továbbá, hogy a héten az Ademar León mellett az influenza a másik nagy ellenfelük. A csapatból többen is küszködtek a betegséggel a héten, ami az erőnlétet tekintve komoly károkat tud okozni.

A leóniak szombaton délután érkeznek meg a királynék városába. A spanyol bajnokság jelenlegi negyedikjénél boldogok voltak, hogy történetükben először le tudták győzni a bakonyiakat, ugyanakkor a meccs után rögtön hozzátették: a háromgólos előny egyáltalán nem számít biztos előnynek a magyar pokolban.

Az arénában várhatóan ezúttal is telt ház lesz, tehát a spanyolok várakozása teljesen jogos. A megszokott tüzes szurkolás mellett van itt még valami, ami tovább erősítheti a drukkerek hangerejét. Beszámoltunk róla: az Európai Ké- zilabda Szövetség (EHF) a veszprémi klub súlyos büntetését helyezte kilátásba azért, mert a szurkolók meccs előtti Himnusz-éneklése miatt borul a másodpercekre osztott menetrend. A bakonyi tábor érzékenyen reagált az EHF szigorúságára, és valószínűleg nem hagyja annyiban az évtizedes hagyomány felborítását. Az egyesület hét közben közleményben kérte szurkolóit, hogy a klub érdekeit figyelembe véve a találkozó előtt ne énekeljék a magyar Himnuszt.

Az MKB VeszprémAdemar León összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik. A találkozóról ezúttal is élő, helyszíni tudósítással jelentkezünk lapunk internetes oldalán (www.naplo-online.hu).

 
 

Idegenben sem rossz a mérlegük

A két csapat első mérkőzése 31:28-as leóni győzelmet hozott, így három gólt kell ledolgoznia a Veszprémnek a vasárnapi hazai visszavágón ahhoz, hogy a sorozat legjobb nyolc csapata közé kerüljön. Az Ademar León ebben a BL-idényben otthonában veretlen, de idegenben sem rossz a mérlege. A spanyolok a csoportkörben a Pick Szegedet és a Partizán Belgrádot is legyőzték, a Koppenhága együttesétől csupán egy góllal kaptak ki, Montpellier-ben néggyel maradtak alul, s csak a favorit THW Kiel tudta kiütni őket. A németek tíz találattal győzték le Martin Martinez alakulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!