Telekom Veszprém

2013.12.11. 18:40

Még egy meccs vár a Veszprémre

Veszprém - Már csak egyetlen mérkőzés van hátra a téli pihenő megkezdéséig a veszprémi férfi kézilabdázók előtt.

Horváth Gábor

Igaz, a szünet, ahogyan lenni szokott, nem lesz túl hosszú, hiszen a legtöbb játékosra már ez év végén válogatott kötelezettségek várnak. A nemzeti együttesek ugyanis megkezdik felkészülésüket a januári dániai Európa–bajnokságra. Ezzel együtt lehetőség lesz kicsit nyalogatni a hosszúra nyúlt őszi szezon sebeit, kezeltetni a sérüléseket, és egy kicsit fejben, mentálisan is pihenni.

A spanyol szélső, Cristian Ugalde négyszer talált be a Balmazújváros elleni kupamérkőzésen. Fotó: Penovác Károly

Ahogyan említettünk, még egy találkozó van hátra, az MKB–MVM Veszprém KC szombat este a Vác otthonában lép pályára. A bajnoki címvédő az utóbbi két hétben, a Bajnokok Ligája idei zárása óta szinte szó szerint darálta a mérkőzéseket. A múlt héten a junior válogatottal, a Cegléddel és az Orosházával találkozott. Papírforma szerint mindegyik összecsapását magabiztosan nyerte, ráadásul az esetek többségében, a nagy tudásbeli különbség ellenére, nemzetközi szintű kézilabdát tudott bemutatni. Érdekesebb történés volt, hogy Nagy László visszatérhetett sérülés után, Iváncsik Gergő viszont bokarándulása miatt két hétre kidőlt s sorból.

Ezen a héten a bakonyiak hazai pályán a Vácot győzték le, majd a kupában tegnap Balmazújvárosba utaztak. Előbbi meccs szintén tartogatott érdekességet, visszatért a csapatba Uros Vilovski.

A szerb beállós az előző idény egy részét kölcsönben Franciaországban töltötte, majd Veszprémben kereten kívüli volt, de a klub most a szezon végéig szóló szerződést kötött vele.

Tizenegy gólos győzelem a kupában

Az NB I/B keleti csoportjának második helyezettje otthonában vendégeskedett szerdán az MKB– MVM Veszprém. A Magyar Kupa találkozó tétje a legjobb nyolc közé jutás volt. A címvédő magabiztosan kezdett, elhúzott hat góllal, ám a lelkes hazaiak meglepetésre egalizáltak, a 20. percben pedig a vezetést (13:12) is átvették. A folytatás ismét a várakozásoknak megfelelően alakult, a szünetig öt, a végére 11 találatos előnyt dolgoztak ki a vendégek. Eredmény: Balmazújváros–Veszprém 28:39 (14:19). A legjobb góllövők: Temesvári, Füleki, Kovecech, Hajdú, István 4-4, ill. Iváncsik T. 8, Vilovski 5, Ruesga, Nagy, Ugalde 4-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!