Telekom Veszprém

2013.12.09. 18:35

Tizenhét gólos Veszprém-siker

Veszprém - Magabiztosan söpörte be a pontokat a Veszprém idei utolsó hazai mérkőzésén, hétfőn a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A közönség jelentős részének meglepetésére Uros Vilovski is a melegítő hazai játékosok között volt a Vác elleni meccs előtt. A szerb beállós hivatalos találkozón több mint egy éve nem lépett pályára veszprémi szerelésben, kölcsönben játszott Franciaországban, majd visszatérése után, a 2013/2014-es szezonban eddig jobbára a lelátóról szemlélte a bajnoki- és BL-mérkőzéseket. Az egyesület nem sokkal idei utolsó hazai fellépése előtt jelentette be, hogy a klubot működtető zrt. 2014. június 30-ig szóló szerződést kötött a kézilabdázóval. Szintén meglepetést okozott, hogy a hétfő esti találkozót a vendégek kezdték jobban (4. perc: 1:3), de ezt követően természetesen hamar helyreállt a világ rendje. Mirsad Terzic gólja után Nagy László (a veszprémi kapitány testvére, Levente a váci kapuban állt) egalizált, majd a hetedik perctől már csak a hazaiak vezettek. Vilovski is pályára lépett és a 23. percben kapuba is talált, 16:8.

A folytatásban jól védekezett az MKB–MVM, amely erre építve igyekezett gyors lerohanásos játékát alkalmazni. A befejezésekből a leginkább Ugalde és a régi–új Vilovski vette ki a részét.

MKB–MVM–Vác 34:17 (19:10)

Veszprém Aréna, 1300 néző. V.: Heim, Jolánkai. MKB–MVM Veszprém KC: FAZEKAS – Iváncsik T. 5 (2), Nagy László 2, Ruesga 3, Sulic 2, TERZIC 3, UGALDE 6. Csere: Borbély (kapus), Schuch, Chema, Gulyás 2, Jamali 4, Ligetvári, VILOVSKI 5, Gyene, Zakics 2. Edző: Carlos Ortega. Vác: Nagy Levente – Császár 1, Bajorhegyi 1, Nikolicza 1, Kocsi 1, LAURENCZ 4, György. Csere: Vitáris (kapus), Kökény 2, Lendvay, Gábori 2 (1), Tyiskov 2, Székely 2, Simány 1. Edző: Rosta István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hetesek: 3/2, ill. 1/1.

A hős ismét bakonyi mezt húzhatott

Uros Vilovski bő egy esztendővel ezelőtt került kölcsönbe a francia Montpellier együtteséhez, mivel Veszprémben beállós poszton Renato Sulic és Marco Oneto is előtte volt a rangsorban. A szerb válogatott játékos csak ez év elején mutatkozott be a franciáknál, és nyáron már újra a bakonyi megyeszékhelyen vette fel a munkát. Az elmúlt hónapokban kereten kívüli volt, Carlos Ortega a Sulic mögött a fiatal Zivan Pesicnek szavazott bizalmat. A 30. életévét februárban betöltő kézilabdázót egyébként nemrég hősként ünnepelték a klubnál. Vilovski ugyanis a Cozma-gyilkosság estéjén korházba vitte Ivan Pesicet, s ezzel megmentette súlyosan megsebesült csapattársa életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!