Telekom Veszprém

2010.07.19. 16:55

Vége a vakációnak - Az MKB Veszprém KC is elkezdte felkészülést

Veszprém - Hétfőn este megkezdte a felkészülést a 2010/2011-es szezonra a veszprémi férfi kézilabdacsapat. A játékoskeretben még egyetlen kérdőjel van.

Horváth Gábor

Három új játékossal a soraiban kezdte el a nyári munkát az MKB Veszprém KC. A magyar bajnoki és kupacímvédőhöz a válogatott Császár Gábor (Chambery), Nagy Kornél (Dunaferr SE), valamint Laluska Balázs (Koper) csatlakozott. A távozók listáján egyelőre két név, Ivan Lapcevic és Milan Mirkovic szerepel, ám ide valószínűleg hamarosan Zarko Sesum is feliratkozik.

Mint ismeretes, a szerb irányító-átlövő a nyár elején előszerződést kötött a német Rhein-Neckar Löwennel, amely 2011-től, veszprémi szerződésének lejárta után foglalkoztatná a játékost, az MKB vezetősége azonban már idén - azaz pénzért - szeretne megválni Sesumtól.

- Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Löwennel, így hamarosan pont kerülhet az ügy végére - válaszolta lapunk érdeklődésére dr. Magyarády Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke, aki elmondta: a korábban szintén német egyesületekkel hírbe hozott Marko Vujinra nem érkezett hivatalos ajánlat, de a balkezes átlövőt nem is szándékozik eladni a klub. Ahogyan Liszkai Szilvesztert sem.

A veszprémiek saját nevelésű kapusa az előző idényt Szegeden töltötte kölcsönben, s úgy tűnik, a hálóőrnek most is ez lesz a sorsa, csak még nem tudni, hogy melyik együttesnél köt ki.

A nyári felkészülés programját természetesen Mocsai Lajos indította el, az MKB szakvezetője külön köszöntötte az újonnan érkezett kézilabdázókat.

- Jó morállal, szorgalommal és egymás iránti nagy türelemmel kezdjük el a munkát - kívánta a keret tagjaitól a mesteredző, aki megjegyezte: a kilenchetes program első harmada kemény fizikai terhelésen alapul majd. A folytatásban aztán a labda kerül előtérbe, majd végezetül a formábahozó szakasz következik.

A játékosokhoz Dejan Peric is szólt néhány szót, a térdműtéte után egyelőre még nem teljesen felgyógyult csapatkapitány jó munkát kívánt mindenkinek, az újonc triónak pedig elmondta: Biztosak lehettek benne, hogy a csapat elfogad majd titeket. Itt jobb játékosok és jobb emberek lesztek.

Az első edzést a keretből egyedül Iváncsik Tamás hagyta ki. A válogatott szélső igazoltan hiányzott, a friss férj egy csődbe ment utazási iroda miatt kényszerűen átütemezett nászútja csak a napokban ért véget, ezért kapott Mocsai Lajostól egy nap haladékot a csatlakozásra.

 

Az MKB Veszprém KC 2010/2011-es játékoskerete:
kapusok: Fazekas Nándor, Dejan Peric.
Jobbszélsők: Gulyás Péter, Iváncsik Tamás.
Jobbátlövők: Marko Vujin, Laluska Balázs.
Irányítók: Nikola Eklemovic, Császár Gábor.
Beállósok: Renato Sulic, Uros Vilovski, Jevgenyij Lusnyikov.
Balátlövők: Carlos Perez, Mirsad Terzic, Nagy Kornél.
Balszélsők: Iváncsik Gergő, David Korazija.

A csapat a honi edzőmeccsek mellett augusztusban részt vesz a német Schlecker-kupán. A magyar bajnokság szeptember elején kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!