Telekom Veszprém

2014.12.05. 15:36

Zsitnyikov mindent tud a Veszprémről

Moszkva - Úgy kézilabdázik, ahogy a brazil Ronaldinho futballozik. Folyamatosan mosolyog. A Csehovszki Medvegyi huszonöt éves átlövője mindenhol ott van.

Donát Tamás

Dimitrij Zsitnyikov pacsizik az őt parkettra döntő ellenfelekkel. Rendszeresen értékel a játékvezetőkkel és folyamatosan biztatja a csüggedő társait. Mindezt vígan, nevetve teszi. Látszik, hogy nagyon szereti kedvenc sportágát. Ja és mellesleg tizenegy gólt lőtt a világhírű Veszprémnek a Bajnokok Ligája összecsapásán. Utána kérdeztem a szüntelen jó kedvéről.

Alapvetően vidám természetű vagyok, valóban imádok kézilabdázni, hiszen ez egy játék, minek folyton görcsölni, erőlködni - reagált a felvetésre az orosz Medvegyi klasszisa.

Először arra tippeltem, hogy a kilencvenes évek elején Veszprémben játszó beállós, Jurij Zsitnyikov fia.



Az unokaöccse vagyok. Jura, az apám testvére. Ha hiszi, ha nem, tőle tudok mindent az MKB-MVMn Veszprémről. Az akkori eredményeket, sikereket, a felejthetetlen KEK-győzelmet mind elmesélte nekem. Örülök, hogy most személyesen is meggyőződhettem arról, amiről mindig beszélt. A fantasztikus szurkolótáborról. Valóban a nyolcadik játékosként segítik a csapatot, ami felemelő érzés lehet.

Mi van most a nagybátyjával, mert szomorú híreket hallottunk róla?

Szerencsére az már a múlté. Súlyos autóbalesetet szenvedett. Évekig tartott a rehabilitációja. Most már újra tud futni. Krasznodárban gyerekekkel foglalkozik, kézilabdázni tanítja őket. Visszatért az életkedve. Rendben van az élete.


Makszimov mester azt mondta, reméli, hogy nem szedik szét a csapatát. Ön marad a Medvegyinél?

Nem hinném, hogy a moszkvai klubban folytatom jövő nyártól. És ezt tudja, de legalábbis sejti az edzőm is. Ha nem haragszik, azt most nem árulom el, hogy melyik országba megyek kézilabdázni.

Semmi baj, elég ha csak a csapatot említi...



Remélem, a mosolyom nem árul el semmit. Az biztos, hogy remek lenne egyszer egy olyan nagy célokért kézilabdázó klubba kerülni, mint a Veszprém. Remekül összerakott csapat, klasszis játékosokkal. Úgy érzem, Kölnben ott lesznek a végelszámolásnál.

Sok szurkoló szerint eddig az egyik legszimpatikusabb rivális, az orosz együttes volt a Bajnokok Ligájában. Dinamikusak,gyorsak, ambiciózusak és egy országbeliek. Így a jövőt illetően -ahogy mondják- az idő nekik dolgozik. Ha csak szét nem szedik a csapatukat...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!