Bútorokat vehettek

2018.01.25. 21:04

Támogatást kapott a monostorapáti nyugdíjasok egyesülete

A helyi nyugdíjas-egyesület tagjai megünnepelték, hogy 350 ezer forintos pályázati támogatással gazdagodott a klubhelyiségük.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán köszöntötte a nyugdíjasokat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az egykori tanítói lakásban kialakított helyiségbe a korábbi iskolai padok, székek helyett új székeket, asztalokat, azokhoz terítőket, párnákat és egy televíziót vásárolhattak.

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán köszöntötte a nyugdíjasokat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy öröm segíteni élő közösségeket.

- A Nemzetközi Együttműködési Alap támogatása célja, hogy civil szervezeteket segítsen, olyanokat, amelyek közösségeket erősítenek – mondta az alelnök. Takács Péter polgármester örömét fejezte ki, hogy sikeres volt a pályázat.

Zentai János, az egyesület vezetője elmondta, hogy 75 tagjuk van, akik rendszeresen kirándulnak, részt vesznek a helyi eseményeken, ősztől tavaszig kéthetente találkoznak. Többen foltvarrással, kosárfonással foglalkoznak. A klubhelyiségben pedig mostantól akár minden este együtt lehetnek, kártyázhatnak, kézimunkázhatnak, olvashatnak, televíziót nézhetnek, erre igény mutatkozott már. Az együttlét főként azok számára jelent sokat a téli időszakban, akik egyedül élnek. Napközben leköti az időseket az otthoni munka, sokan vigyáznak az unokákra, de az estéik szabadok, magányosan telnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!