Nagyalásony

2016.12.01. 20:21

Ami izgalmas és érdekes - A vetélkedő célja a könyvek, az olvasás népszerűsítése

Nagyalásony - Érdeklik a könyvek a mai diákokat? Érdekes lehet egy régi könyv? Igen. Olvasnak a mai diákok? Igen. Lehet szórakozni olvasva? Igen.

Bokor Lívia

A Kinizsi Pál Általános Iskolában hagyomány az olvasás népszerűsítése. Ennek jegyében hirdették meg ismételten az olvasási versenyt. Az idei év témája Tatay Sándor Kinizsi Pál című könyve volt. Az író szűkebb hazánk szülötte, hisz Bakonytamásiban látta meg a napvilágot. Munkájáért 1991-ben Kossuth-díjat kapott. Kinizsi Pálról szóló könyvében megtalálható minden, ami izgalmas és érdekes. Szerelem, harc, háború, igazság, bátorság, hűség, kitartás.

Tatay Sándor Kinizsi Pál című történelmi regénye szolgáltatta az alapot az olvasási vetélkedőn
Fotó: Bokor Lívia

A vállalkozó kedvű diákoknak két korcsoportban 7 feladatot kellett legyűrniük. Keresztrejtvény, szókereső, és a legérdekesebb vagy legviccesebb feladvány az apróhirdetések feladói voltak. Ízelítőként álljon itt egy a 10 álláshirdetés közül: Értesítem a lakosságot, hogy a soron következő törökverő est törökök hiányában elmarad. Ki más adhatta volna fel ezt az apróhirdetést, mint Kinizsi Pál?

A feladatlapok javításában a versenyre érkező diákok pedagógusai is részt vettek Halimbáról, Magyarpolányból és Nemesszalókról. Az eredmények, 5-6. osztály: I. Lázár Napsugár, Megyimórecz Fanni Magyarpolány. II. Nagy Evelin, Varga Fanni Nagyalásony, III. Földi Veronika, Kapeller Felicia Halimba. 7-8. osztály: I. Ángyán Patrik Nagyalásony, II. Tóth Janka, Tóth Noel Nemesszalók, III. Tóth Bianka, Varga Zsanett Nagyalásony.

Bízunk benne, hogy az olvasás, a könyvek szeretete még sokáig elkíséri a diákokat.

Előző, az őszi rajzversenyről beszámoló írásunkban tévesen jelent meg két tanuló iskolájának a neve. Helyesen: Tarczy Jázmin és Szabó László nemesszalóki diák.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!