összetűzés

2020.08.14. 07:00

Csőkulccsal törte be barátnője kocsijának ablakát a devecseri férfi

Kárt okozott hölgyismerőse kocsijában az a fiatalember, akit ezért is állítottak bíróság elé.

Mátételki András

Az ítélet szerint február ­11-én a 21 éves vádlott este találkozott az Ajka és Kolontár közötti úton a barátnőjével, akivel még tavaly decemberben telefont cserélt. A mostani találkozón a fiatalembertől a hölgy visszakérte a telefonját, amelyet a vádlott ugyan visszaadott, de előtte összetörte. A sértett jobbnak látta, ha otthagyja ismerősét, ezért beült a BMW-jébe, amikor váratlan dolog történt: vitapartnere elővett az Audijából egy csőkulcsot, amellyel bedobta a BMW hátsó szélvédőjét. A gépkocsiban 53 ezer forintos, míg a telefon összetörésével 30 ezer forintos kára lett az ajkai nőnek, aki ezért polgárjogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben.

Az ajkai bíróság tárgyalás mellőzésével hozta meg jogerős ítéletét: garázdaság és rongálás vétsége miatt a devecseri férfit 154 ezer forintra büntették, egyúttal pedig kötelezték a károk megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!