Nemesvámos

2016.05.04. 18:40

Római kori sportvetélkedő

Nemesvámos - Hetedik alkalommal szervezik meg a Iuvenalia római kori sportvetélkedőt a Villa Romana Balácán.

Balla Emőke

A rendezvény a romkertben tartott dobótriatlon ötlete nyomán született. A római kori csoportjátékokat felelevenítő program az egészségtudatosságot, egészséges életmódot, az iskolán kívüli szabadidős tevékenységet helyezi előtérbe. A versenyszámok között az ókori játékok napjainkra átültetett változatai szerepelnek, többek között kocsihajtás, birkózás, ügyességi játék, célba hajítás, karikázás, golyólökés, tömlőugrás, pattogtatás és kötéldobás.

Játékos feladatok várják a diákokat a sportvetélkedőn

A római kori sportjáték- viadalon tizenhárom Veszprém megyei általános iskola 260 tanulója méri össze erejét, tehetségét. A Kézfogás elnevezésű rendezvény lehetőséget ad együtt mozogni, sportolni a sajátos nevelési igényű és egészséges diákoknak, ezzel is bizonyítva az integrált nevelés fontosságát.

A minden évben jó hangulatú versengés május 13-án, pénteken 9 órakor kezdődik Nemesvámoson, a római kori villagazdaság és romkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!