Spin-off

2018.07.08. 09:44

Űrdongó mentheti meg a Transformers-szériát

Merész fordulatot vesz az alakváltó robotokról szóló filmek sorozata.

A készítők nagyot kockáztatnak az új koncepcióval, ugyanis a legfrissebb Transformers-spinoff, az ŰrDongó, amely az egyik robot eredettörténetét meséli el, szakít a hagyománnyal, és nem a látványos rombolásra, hanem az érzelmekre helyezi a hangsúlyt – persze ettől még bőven van benne akció – adja hírül az UIP-re hivatkozva a Híradó.hu.

Űrdongó (Bumblebee)
Fotó: Facebook

„Ha nem változtatunk, az is nagy kockázattal járt volna„ – mondta az Enterteinment Weekly című lapnak Lorenzo di Bonaventura producer.

”Egy ilyen drága filmnél bármit csinál az ember, nagyot kockáztat, ezért azt mondtuk, akkor teljesen változtassuk meg a képletet.”

Ha a merész lépés bejön, új távlatok nyílnak, például spinoff készülhet Optimus fővezérről is, és ezzel beindul a következő Transformers-sorozat, amelyben az óriásrobotok személyiségén van a hangsúly. A Transformers-filmek hagyományosan a nyári nagy durranások közé tartoztak a multiplexekben, rendre egymilliárd dollár körüli összbevétellel.

Aztán történt valami: a legutóbbi, Az utolsó lovag „csak” 605 milliót kaszált. Ez még mindig nagyon sok pénz, de a stúdió nem ehhez volt szokva. „Az ötödik film relatíve bukás volt – folytatja di Bonaventura. – A közönség egy ponton túl már valami újat szeretne, és emiatt nem lehet rá haragudni. Esetünkben a negyedik film volt ez a pont. De mi nem vettük észre, hogy a közönség már elfáradt és változásra vágyik.”

Az ŰrDongó a nyolcvanas években játszódik, hőse egy lázadó kamasz (Hailee Steinfeld), aki talál a garázsban egy sárga, kopott Volkswagen Bogarat, amiről kiderül, hogy valójában alakváltó robot.

Borítókép: Youtube

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!