30 milliárd a tét

2020.11.28. 11:55

Egyre több gyereke bukkan fel: focicsapatnyi örökös harcol Maradona vagyonáért

Életében öt utódát ismerte el a kicsapongásairól is híres focilegenda. Még hatan tartják az apjuknak. Jelen állás szerint...

Fotós: AFP

Alighogy elhunyt Diego Maradona, megkezdődött a harc a „futballisten” százmillió dolláros (30 milliárd forint) nagyságrendű örökségéért – írja a svájci Blick.

Az argentin világsztár kacskaringós karrierjénél tán csak a magánélete volt kaotikusabb: azt is nehéz megsaccolni, hogy hány gyereke született a hosszabb-rövidebb kapcsolataiból. Öt biztosan, de nemrég elkezdtek felbukkanni az új és újabb állítólagos Maradona-örökösök – olvasható a Ripost oldalán.

A 60 évesen elhunyt egykori világklasszis futballista életében hivatalosan öt gyereket ismert el

– és immár legalább ugyanennyien állítják még, hogy az isteni Diego az apjuk.

A fiatalkori szerelmével, Claudiával kötött házasságából két lánya van: a 33 éves Dalma és a 31 éves Giannina (fenti fotónkon). Még korábban, 1986-ban Maradona nápolyi időszakában fogant egy kapcsolatából „Dieguito”, azaz Diego Armando Junior, aki az olasz strandfoci-válogatottságig vitte, de 30 éves koráig nem ismerte el fiaként az apja.

 

Későbbi kapcsolataiból 1996-ban egy lánya, Jana, 2013-ban pedig egy fia, Diego Fernando született.

Tavaly márciusban aztán kiderült: Maradona ügyvédje kapcsolatban áll három Kubában született gyerekkel, akikről a világsztár gondoskodni akar. Joana, Lu és Javielito akkor fogantak, amikor Diego a kubai diktátor, Fidel Castro barátjaként ott próbált megszabadulni a droggfüggőségétől.

„Már csak hárman hiányoznak, hogy összejöjjön beőlünk egy focicsapat. Na gyerünk, sikerülni fog neked!” – ironizált 2019 tavaszán Giannina a lánya.

Hónapokkal később jelentkezett a csapatba a 23 éves Magali Gil is, aki nevelőszülőknél nőtt föl Argentínában. Miután az édesanyjától megtudta, ki lehet az apja, DNS-tesztet akar csináltatni, de erre eddig nem került sor.

 

Az utóbbi hónapokban az árván maradt 19 éves Santiago Lara is többször felszólította Maradonát, hogy ismerje el a fiának – sikertelenül.

Most pedig sajtóhírek szerint újra Kubában felbukkant a tizenegyedik pályázó is.

Hogy a Maradona-gyerekek focicsapata összeáll-e valaha, erősen kérdéses, de hogy óriási perpatvar kerekedik az örökség felosztásából, annál biztosabb.

Borítókép: Maradona és a házasságából született lányai, Giannina (jobbra) és Dalma Fotó / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!