Meglepő fordulat

2023.05.14. 06:30

Kirabolták Diana hercegné ékszerészét, nem akárki tervelte ki a bűncselekményt

Nagy bajban van a sztárok ékszerésze. Michel Elias Germani azért került kapcsolatba a rendőrséggel, mert a Sydney Hilton szállóban lévő ékszerboltját januárban kifosztották.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Germani Jewellery híres embereknek tervezett ékszereket, köztük Diana walesi hercegnének, a hollywoodi filmcsillag Elizabeth Taylornak, no meg a jordán és a szaúdi királyi családnak. A cégnek most valószínűleg mégis le kell húznia a rolót, miután tulajdonosát letartóztatták. 

Michel Elias Germani a nyomozóknak úgy írta le az esetet, hogy egy álarcos rabló késsel kényszerítette alkalmazottját a legértékesebb darabokat rejtő széf kinyitására, majd mind egy szálig elpakolta az ott lévő ékszereket. A rabló társa eközben összekötözte a tulajdonos és az alkalmazott kezét-lábát, majd az értékes zsákmánnyal mindketten kereket oldottak. A 37 éves Shanel Tofaeonót és az 57 éves Mounir Helou-t a múlt hónapban sikerült elfogni, és a kihallgatásuk során a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy valami nem stimmel az ügyben – adta hírül a Ripost, a The Sydney Morning Heraldra hivatkozva.

A nyomozás adatai szerint az ékszerész szervezte meg saját üzletének kifosztását, hogy pénzt csaljon ki a biztosítójától

– mondta el Joe Doueihi felügyelő.

Az állítólagos rablásban eltűnt ékszerek ugyanis 2,8 millió ausztrál dollárra (vagyis mintegy 638 millió forintra) voltak biztosítva, így ha az akció kitervelőjének bejön a számítása, tekintélyes summa üthette volna a markát. Így viszont ellene emeltek vádat, és ha le nem is ültetik, minden bizonnyal neki kell majd jelentős pénzbírságot fizetnie. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!