A pólósok pólósa

2023.09.17. 14:10

Csak idő kérdése, hogy nálunk is kapni lehessen a pusztító zombidrogot (videó)

Használóját extrém módon elbódítja, sőt meg is ölheti.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Futótűzként járták be a világot azok a felvételek, amelyeken emberek csoszognak vagy fetrengenek ájultan az utcán, nem tudnak magukról, se a külvilágról, nem tudnak beszélni, rettenetesen ijesztőek, akár egy amerikai horrorfilm szereplői. Csakhogy ez a szomorú valóság.  Ezek az emberek drogosok, függők. És nem akármilyen kábítószert fogyasztanak - írja a Tények.hu.

Húsevő zombidrog terjed. Eddig csak Amerikában  Philadelphia, Kensington negyedében készültek sokkoló felvételek, de elérte a halálos őrület Európát is. Az új kábítószer szó szerint zombivá változtatja a függőket.

A videók elképesztőek, a megrázó felvételeken jól látszik, hogy a hatása alatt lévők egyikének sem tiszta a tekintete.A drog, ami mondhatni egyfajta kábítószerjárványt indított, nem más, mint a xilazin, vagy más néven, ahogy ők hívják, a "tranq".

Illusztráció: Shutterstock

A xilozin szedatívum, azaz nyugtató hatású szer, és egyre többször kombinálják fentanillal.

Ezt a halálos nyugtatót a heroin, a kokain, valamint a fentanil – ami szintén új szer – hatásának fokozására használnak. Most már csak zombidrogként emlegetik a szert, ugyanis a használói teljesen tudatukon kívül vannak tőle, módosult tudatállapotba esnek és mondhatni zombiként próbálnak létezni. Ráadásul borzalmas mellékhatásai is vannak.

A legtöbbször ezt instravénásan használják, vagy orron keresztül inhalálva. Állítólag a xilazin súlyos sebeket is okoz a testen, többeknek nyílt fekélyeik, fertőzéseik vannak, ami a végtagoknál sok esetben amputációhoz vezet, nem mellesleges a túladagolások miatt igencsak megnőtt a halálesetek száma is Philadelphiában.

Szakértők szerint ez elérkezhet hozzánk is, mivelhogy ami kábítószer megjelent a világban, azért az előbb-utóbb elér Európába és Magyarországra is.

De nem csak Amerikában vannak ennyire durva, gyilkos szerek. Pár évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent egy úgynevezett Bika nevű kábítószer, ami rengeteg halálesetet vonzott magával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!