hangulat: zéró

2020.11.24. 15:50

A Fradi ellen már továbbjuthat a Juve, de Torinóban síri csend honol

Egy átlagos játéknapon a labdarúgó Bajnokok Ligájában felbolydulna a város, ezzel szemben Torino utcái csendesek és kihaltak, pedig a Juventus azért lép pályára kedden (ma) a Ferencváros ellen, hogy győzelmével már a negyedik fordulóban kiharcolja a nyolcaddöntőbe jutást.

General view of an empty street in Turin during the first day of the new lockdown for the Piedmont Region on November 6, 2020 in Turin, Italy. The Piedmont Region is in the subdivision of the Covid-19 infection among the areas declared red. (Photo by Alberto Gandolfo/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Alberto Gandolfo

A koronavírus-járvány tavasszal éppen Észak-Olaszországot sújtotta leginkább Európában, de a pandémia második hulláma sem kerülte el.

Mivel Piemonte tartomány vörös zónás terület, így teljes kijárási tilalom van érvényben, melynek eredményeként a mindig nyüzsgő, közel 900 ezer lakosú Torino utcái és terei teljesen kihaltak,

az üzletek túlnyomó többsége zárva tart, nem kivétel ez alól a Juventus hivatalos ajándékboltja sem.

Az Olaszországban mindig zsúfolt terek éttermeinek és kávézóinak teraszai teljesen elhagyatottak, a legtöbb vendéglátóhely ki sem nyit, az a néhány, amely működik, csakis elvitelre szolgálja ki a vendégeket. Az olaszok híresen szenvedélyes közösségi életéből ezúttal semmi sem látszik,

mindössze alig néhány járókelő tartózkodik a közterületeken, ők a szabályt betartva még kültéren is maszkot viselnek. Estére pedig Torino jószerivel szellemvárossá válik.

Csend honol mindenütt, csupán néhány robogós ételfutár csap zajt.

A korlátozások és a világjárvány hatásai a stadionnál és a mérkőzés kapcsán is tetten érhetőek. A 2011-ben átadott Allianz Stadion környékén sok-sok árus helyett csak egy sátor áll – a koronavírustesztek elvégzésére. A létesítmény közösségi területei, még a konferenciaterme is zárva maradt. Ennek nyomán az európai szövetség (UEFA) által kötelezően előírt sajtótájékoztatókat úgy tartották meg hétfőn, hogy a sajtószobában lévő vezetőedző és játékos válaszait kivetítőn közvetítették a lelátón ülő újságíróknak.

Az olasz sportlapok sem foglalkoznak kiemelt terjedelemben a Juventus-Ferencváros mérkőzéssel. A Gazzetta dello Sportban és a Tuttosportban is inkább Zlatan Ibrahimovic sérülése a vezető hír, hogy az AC Milan 39 éves svéd sztárja három hetet lesz kénytelen kihagyni. A találkozó kapcsán is csak a Juventus kerül fókuszba, az FTC sajtótájékoztatójára például egyetlen olasz újságíró sem maradt. A lapok elsődlegesen Andrea Pirlo vezetőedző védelmi problémájáról – Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini után Merih Demiral is kidőlt -, illetve Paulo Dybala kezdőcsapatba jelöléséről írnak. Utóbbi november elseje óta nem volt tagja a kezdő tizenegynek.

„Dybala ott van” – hirdeti öles betűkkel a címlapján a Tuttosport, amely nyolc oldalon számol be az összecsapásról, ebből egy kétkolumnás cikket szentel Szerhij Rebrovnak, az FTC vezetőedzőjének és egy féloldalas anyagot általánosságban a magyar futballnak. Utóbbiból kiderül, hogy a Ferencváros „Magyarország Juventusa”, azaz hazájában rekorder a bajnoki címeket illetően és rövid áttekintés olvasható a zöld-fehér klub történetéről. A cikkben két kép szerepel, az egyik Rebrovról, a másik Szoboszlai Dominikről, mint a magyar futball hatalmas tehetségéről. Igaz, a Salzburg 20 éves középpályásának korát nem találták el, a képaláírásban 22 évesnek írják.

A 21 órakor zárt kapuk mögött kezdődő Juventus-Ferencváros összecsapást, amelyen a német Daniel Siebert fújja majd a sípot, az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában