Járvány

2021.05.04. 17:48

Több mint 50 ezer sportolót veszített a Német Úszó Szövetség

Jelenlegi taglétszámuk 527 219 fő, ami Németország újraegyesítése óta a legalacsonyabb.

A koronavírus-járvány következtében több mint 50 ezer úszót, búvárúszót, nyíltvízi úszót, szinkronúszót és vízilabdázót veszítettek el a Német Úszó Szövetséggel (DSV) tagszervezetei.

Marco Troll, a DSV elnöke kedden elmondta, hogy jelenlegi taglétszámuk 527 219 fő, ami Németország újraegyesítése óta a legalacsonyabb.

„A számok megerősítik legkomolyabb félelmeinket. Újra a politikusokhoz fordulunk, hogy vegyék komolyan a rendelkezésre álló adatokat, és tekintsenek az úszásra kulturális értékként. Ha gyermekek tízezrei nem tanulnak meg úszni, annak hosszú távú következményei lesznek a sportra és a társadalomra nézve” – szögezte le Marco Troll.

Hozzátette, az elveszített tagok 82 százaléka 14 évesnél fiatalabb gyerek. A jelentős létszámcsökkenés oka, hogy az uszodák bezárásával a szülők nem iratták be gyermekeiket a klubokba, vagy nem hosszabbították meg tagsági viszonyukat.

A DSV elnöke egyben sürgette, hogy a nyári hónapokban ismét biztosítsanak fürdőzési lehetőséget az embereknek, mert – érvelése szerint – rendkívül veszélyes lesz, ha sokan felügyelet és ellenőrzés nélküli területeket vesznek igénybe a nyilvános vagy magántulajdonban lévő uszodák, strandok és fürdők zárva tartása miatt.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!