Australian Open

2024.01.23. 17:42

Djokovics a fa tetejére küldte a tenisz fenegyerekét (videó)

A szerb klasszis és az Australian Openen szakértőként dolgozó ausztrál Nick Kyrgios egy alkalmat sem hagyna ki, hogy megviccelje a másikat.

MW

Novak Djokovics

Fotó: NurPhoto via AFP

Az amerikai Taylor Fritz elleni negyeddöntős sikerével a szerb Novak Djokovics tizenegyedik alkalommal is bejutott az Australian Open elődöntőjébe. A szerb klasszissal a szokásos meccs utáni, pályán zajló interjút a teniszvilág botrányhőse, az ausztrál Nick Kyrgios készítette. Djokovics egy érdekes tanácsot is adott jóbarátjának azzal kapcsolatban, hogyan nyerheti meg az Australian Opent.

Két éve, hogy Djokovics és Kyrgios kapcsolata jóra fordult. Az ausztrál előszeretettel hangsúlyozta korábban, hogy a szerb játékos nem lehet minden idők legjobbja, elvégre őt sosem verte meg: 2017-ben Kyrgios kétszer is legyőzte Djokovicsot. Amikor viszont a szerb teniszklasszist 2022-ben oltatlansága következtében meghurcolták, s végül kitoloncolták Ausztráliából, Kyrgios volt az, aki leghangosabban kiállt Djokovics mellett – írta meg a Magyar Nemzet. A wimbledoni döntőre már barátokként készültek egymás ellen. Djokovics akkor megverte az ausztrált, azóta pedig már a Grand Slam-győzelmek alapján ő minden idők legjobbja.

Csókot küldött Kyrgiosnak

A pályafutása 25. Grand Slam-győzelmére hajtó Djokovic a nyolc között a Marozsán Fábiánt búcsúztató amerikai Taylor Fritz ellen diadalmaskodott. A szerb klasszisnak az első két játszmában tizenöt bréklabdája volt, Taylor Fritz pedig mind a tizenötöt hárította. Apró szépséghiba az amerikai szempontjából, hogy az első játszmát ennek ellenére tie breakben elveszítette a világelső ellen. A harmadik játszmában Djokovics nagyobb sebességre kapcsolt, és innentől kezdve már nem volt esélye Fritznek, hogy meglepetést okozzon.

Australian Open 2024, Day Ten
Taylor Fritz
Fotó: Anadolu via AFP

Az egyik kiélezett labdamenet során a szerb klasszis egy remek fonákütéssel szerzett pontot, majd ünneplés közben észrevette a helyszíni szakértőként tevékenykedő, botrányairól is elhíresült Nick Kyrgiost, aki sérülés miatt nem indulhatott az év első tornáján – olvasható az Origón. A szerb világsztár ezután viccesen egy csókot küldött felé, a meccs végén pedig interjút is adott neki. 

Fára kell mászni a tornagyőzelemért 

Az interjút kezdetén a szerb teniszező azonnal megragadta az alkalmat, hogy jobbulást kívánjon a sérült Kyrgiosnak. A szakértőként dolgozó ausztrál játékos elárulta, várja a pillanatot, hogy visszatérhessen a pályára s egyszer még legyőzze Djokovicsot, mi több, megnyerje az Australian Opent. Utóbbi Djokovicsnak már tíz alkalommal sikerült.

Kyrgios a titkos fáról is faggatta Djokovicsot, amelyet jóbarátja rendszeresen felkeres a helyi botanikus kertben – írta meg a Magyar Nemzet. 

Meg fogom neked mutatni a fát, de nem árulhatod el senkinek. Ezt kell tenned: vedd le a cipődet, mássz fel a fa tetejére, majd az egyik legmagasabb ágról lógjál fejjel lefelé harminchárom percig és három másodpercig. Utána meg fogsz nyerni egy Grand Slam-tornát...

 – tréfálkozott Djokovics.

Az elődöntőben az olasz Jannik Sinner lesz szerb játékos ellenfele, aki három játszmában nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, és karrierje második elődöntőjére készülhet Grand Slam-tornán. Sinner a Davis-kupában emlékezetes módon legyőzte Djokovicsot, az ATP-vb döntőjében viszont kikapott tőle.

Szabalenka menetel

Ami a hölgyeket illeti: a címvédő fehérorosz Arina Szabalenka egyetlen szettet sem vesztett az idei Australian Openen, és előző négy találkozójának egyike sem volt hosszabb 68 percnél. Így nem volt meglepetés, hogy a negyeddöntőben a világranglistán 11. Barbora Krejcikova sem tudta megszorítani Szabalenkát. A második Grand Slam-tornagyőzelmére hajtó 25 éves teniszező a negyedikként rangsorolt amerikai Coco Gauff-fal csap majd össze a csütörtöki elődöntőben. 

Arina Szabalenka
Forrás: AFP

Australian Open, keddi negyeddöntők férfiak:

Djokovics (szerb, 1.)–Fritz (amerikai, 12.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:2, 6:3 Sinner (olasz, 4.)–Rubljov (orosz, 5.) 6:4, 7:6 (7-5), 6:3 nők: Gauff (amerikai, 4.)–Kosztyuk (ukrán) 7:6 (8-6), 6:7 (3-7), 6:2 Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Krejcikova (cseh, 9.) 6:2, 6:3 Szerdai program, Negyeddöntők, férfiak: Hurkacz (lengyel)–Medvegyev (orosz) Zverev (német)–Alcaraz (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában