Olvasó

2012.07.21. 03:31

Egy végtelen történet

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen bizonyítottság hiányában megszüntette az ügyészség a nyomozást a Sukoró-ügyben, vagyis a politikus korábbi vélekedésével szemben nem emeltek ellene vádat, akár lehet úgy is fogalmazni, a csatát megnyerte.

Halmos György

Persze, lehetne azt is mondani, hogy a bizonyítottság hiánya nem azonos a bűncselekmény hiányával, azonban ez a végső verdiktet semmiképpen nem befolyásolja: megszűnt a nyomozás ellene. A politikai ellenfeleknek hivatkozási alapnak marad az ügyészség közleményének azon része, miszerint "a hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja Gyurcsány Ferenc vonatkozásában fennállt, ugyanakkor nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt miniszterelnök szerepét a cseréről hozott döntésben, mint ahogy az eljárásának a célját sem."

A sukorói telekcsereügy szövevényes és tekervényes szálai egészen 2007 őszéig nyúlnak vissza, amikor is a parlament elfogadta a vagyontörvényt. Az ügyben több per is indult, közigazgatási per, illetve közokirat-hamisítás vádja miatt Joav Blum üzletember ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján, hivatali visszaélés gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc ellen (amit most szüntettek meg), valamint az ingatlancsere-szerződés miatt. A sukorói telekcsereügy egyik fejezete lezárult, de ezzel az ügynek még koránt sincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!