Olvasó

2014.01.07. 09:17

Túl a kilencvenen

Bakonyszentkirály - Waldhauser Béláné, a község legidősebb lakosainak egyike, nemrégiben ünnepelte a 90. születésnapját. Ezen jeles nap alkalmával az otthonában köszöntötték fel, a helyi önkormányzat részéről Csillag Zoltán polgármester és Kuti Ferencné.

Kiss Milán

Az érkező vendégeket, szerény kis házában, Rozika néni mellett két lánya és egy unokája fogadta a feleségével. A polgármester átadott a szépkorú asszonynak egy emléklapot, melyet Magyarország Kormánya nevében Orbán Viktor miniszterelnök írt alá. A szentkirályi emberek és a polgármesteri hivatal nevében pedig virágcsokrot és egy ajándékcsomagot nyújtott át. A kis ünnepséget rövid beszélgetéssel, közös koccintással, régi idők emlékeinek felidézésével tették még emlékezetesebbé.

 

Rozika néni, amikor csak teheti, eljár templomba. A Bakonyszentkirályi Református Hitközösség hívei közé tartozik. Az istentiszteleten a szokásos igehirdetés után Gilicze Tamás lelkipásztor és Pusoma Antal kántor, zenés műsort adtak elő, és ebből egy dal a születésnaposnak szólt. Végezetül a lelkész, és Tischler Gyula a gyülekezet gondnoka egy-egy virágcsokrot adott át az idős özvegynek. Köszöntőjükben mindketten példaképként állították Rozika nénit a fiatalok elé. A család is nagy meglepetéssel készült, a Kádárta vendéglőben egy finom vacsora keretében köszöntötték fel. A harminc fős társaság vidám hangulatban töltötte el a decemberi estét. Az ünnepelt kapott egy nagy virágcsokrot és három tortát, melyből egyik a házát formázta a körülötte lévő háziállatokkal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!