olvasónk írja

2020.07.16. 20:39

Tartalmas éven van túl a borlovagrend

Megtartotta évi rendes közgyűlését a 2000-ben alakult Somló és Környéke Borút Egyesület (Bor- és Pálinkalovagrend) a somlószőlősi művelődési házban.

A Somló és Környéke Borút Egyesület közgyűlésének résztvevői

Fotó: olvasó/Véghné Debreczeni Márta

A megjelenteket Simon János, az egyesület elnöke köszöntötte, majd a megválasztott levezető elnök, Rozmán Gyula ismertette a tervezett napirendi pontokat. Az alapszabály módosítása is szerepelt köztük, melyet Szabadi János alelnök ismertetett, majd a 2019. évi tevékenységről Simon János elnöki beszámolóját hallgathatták meg. Tartalmas évről adott számot, beszélt a rendezvényekről, többek között a tavaszi borlovagbálról, a gyirmóti halászléfőző fesztiválról, az ócsai pincenapról, a győri fröccsnapról, erdélyi kirándulásról, dobai pálinkaversenyről, somlói juhfark fesztiválról, pápai Márton-napi rendezvényről, az év végi kocsonyapartiról. Külön kiemelte az ócsaiak vendégszeretetét.

A 2019. évi költségbeszámolót, mérleg- és közhasznú­sági jelentést megkapta minden tag. Szabó József a felügyelőbizottság beszámolója során elmondta, minden a törvények betartása mellett történt, majd a 2020. évi költségvetést ismertette az elnök. A beszámoló után az új vezetőséget választották meg. A Somlói Bor- és Pálinkalovagrend jelölőbizottsága a beküldött javaslatok figyelembevételével, egyeztetés után összeállította a 13 tagú elnökségre és a háromtagú felügyelőbizottságra javasolt személyek névsorát – felolvasta Végh Gusztáv. A javasolt személyeket egyöntetűen megválasztotta a tagság. Az elnök ismét Simon János lett, tagok Horváth Ferenc (egyben kancellár is), Molnár László, Nagy Ferenc (Lenti), Németh D. László, Nyulas Pál, Papp Zoltán, Rozmán Gyula, Szabadi János, Tóth András, Tóth Ervinné, Varga Zoltán és Végh Gusztáv. A felügyelő­bizottságban elnök lett Pék János, a tagok pedig: Edvy Károly és Szabó József.

A Somló és Környéke Borút Egyesület közgyűlésének résztvevői Fotó: olvasó/Véghné Debreczeni Márta

Horváth Ferenc kancellár a 2020-as munkaprogramról beszélt, kitért arra, hogy az előállt vírushelyzet miatt nehéz tervezni, de amit lehet, azt megpróbálják megvalósítani. A vegyes ügyek keretében a közgyűlésen a Somló hegyért, a térségben élő emberekért végzett kiemelkedő munkásságáért, támogatásáért a Bor­út egyesület érdemes tagja kitüntetések átadására is sor került. Az egyesület 20 éves fennállása alkalmából tíz tagot tüntettek ki. Elismerést kapott a korábbi elnök, Halla László tiszteletbeli alelnök is, az oklevél mellé az egyesület pólóját és könyvjutalmat vehetett át. Az elnök megköszönte az elismerést, és további eredményes munkát kívánt a somlói Borút egyesületnek.

A gyűlés után minden résztvevőt vendégül láttak ebédre.

Somogyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!