Olvasó

2011.02.09. 13:02

Védhető álláspontok

Ugyan a kézilabda bajnokságban mind a nőknél, mind a férfiaknál még javában tart a bajnoki szezon, sok klub már nemcsak a pontvadászatra figyel, hanem megkezdte építeni a jövő évadra a csapatát. A különböző átigazolásokkal kapcsolatos pletykák és igaz hírek már hetek óta keringenek a sportág hívei között.

B. Virág Rita

Például azt már hetek óta tudjuk, hogy a nyáron visszatér az MKB Veszprémhez Ilyés Ferenc válogatott átlövő, vagy távozik Eklemovics Nikola Lengyelországba. A másik veszprémi kézilabda csapatot is hírbe hozták a napokban: állítólag a Barabás KC Bulath Anitával, a Debrecen klasszisával tárgyal. A hír önmagában is érdekes, ám azért lett kiemelt információ, mert a cívisvárosiak trénere, Köstner Vilmos felháborodott és tisztességtelennek nevezte az eljárást.

A kitűnő szakvezető álláspontja természetesen érthető, hiszen szerinte a játékosokat megkörnyékező egyesületek megzavarják a célkeresztbe került kézilabdások fejét, és különben meg a Debrecen szeretné együtt tartani a sikeres csapatát. Ugyanakkor a másik oldal véleménye is védhető, hiszen jelen esetben a Barabás, még nem rendelkezik olyan nagy utánpótlás bázissal, amely évente termelné számára a bevethető játékosokat, és mivel ez a klub is a sikerre tör - akárcsak a Debrecen - meghatározó, komoly játékerőt képviselő játékosokat szeretne soraiban tudni.

Mi abban a rossz (ha igaz a hír?), hogy a Veszprém minél előbb szeretne pontot tenni az ügy végére, ráadásként egy a szezon végén lejáró kontraktusú játékossal igyekszik megegyezni. De az is érdekes lehet, hogy vajon a Debrecen, az utóbbi években egyszer sem alkalmazta ezt a módszert? Soha még év közben nem környékezett meg egyetlen játékost sem?

Más sportágakban az átigazolásnak pontos szabályozása van arra vonatkozóan, hogy a lejáró szerződésű játékosokkal mikor lehet tárgyalóasztalhoz ülni. Például az angol focibajnokságban, vagy az észak-amerikai hokiligában, ahol meghatározták, kivel, mikor és hogyan lehet egyezkedni. Azonban, amíg hasonló szabály nem születik a magyar kézilabdában, addig, nincs miért felháborodni Debrecenben. A labda megint a szövetség kezében van. Tartok tőle, már megint ott is marad jó ideig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!