Baloldali botrány

2022.11.18. 18:53

A kormány is támogatja a guruló dollárokról szóló jelentés nyilvánossá tételét

Ha a Nemzetbiztonsági Bizottság is támogatja a javaslatot, az illetékes Nemzeti Információs Központ hozzá fog járulni a nyilvánossá tételhez.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Nincs kifogása a kormánynak az Egyesült Államokból a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) került amerikai pénzek ügyében készült titkosszolgálati anyag titkosításának feloldása ellen. A jelentés hivatalosan 2051-ig titkos – írja a Magyar Nemzet. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda az Index.hu megkeresésére közölte:

 

Ha a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elfogadja Kocsis Máté frakcióvezető javaslatát a nyilvánosságra hozatalról, és megkeresi a minősítő szervezetet, a Nemzeti Információs Központ hozzá fog járulni a bizottsági ülésen elhangzott információk, illetve az ülés jegyzőkönyvében is szereplő részek nyilvánosságra hozatalához.

 

Az ügyre vonatkozó titkosszolgálati anyag titkosításának feloldását Sas Zoltán, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke is támogatja. 

A portálnak Sas Zoltán úgy fogalmazott: a bizottság elnökeként mindig kiemelten fontosnak tartotta, hogy az általa vezetett testület minden olyan témában tájékozódjon, amelyik hazánk nemzetbiztonsági érdekeit sértheti vagy veszélyeztetheti. 

Mint mondta, ezért is támogatja, hogy ebben az ügyben is a lehető legszélesebb körben mindenki megismerhesse azokat az adatokat, amelyeket a testület a tájékozódása során kapott. Hozzátette, így most elnökként azon dolgozik, hogy a titokgazdával kapcsolatos egyeztetések után nyilvánosságra tudjanak hozni minél többet az általunk megismert titkosszolgálati anyagokból 

– mondta a bizottság elnöke. Hozzátette, amint ez az egyeztetés lezárul, annak eredményéről a közvéleményt a bizottság tájékoztatni fogja.

Mint megírtuk, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Nemzetbiztonsági Bizottság szerdai ülése után Facebook-oldalán azt írta, a baloldal külföldi finanszírozási botrányában "megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában