Szellemépület

2023.11.04. 08:37

Engedélyük van Karácsonyéknak, válaszaik viszont nincsenek a biodóm jövőjéről

Az évek óta magára hagyott épület megnyitásához a berendezés, az állatok és a növényzet telepítése van hátra.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Budapest és a Fővárosi Állat- és Növénykert történetének legnagyobb, befejezetlenül, üresen álló beruházása, a Biodóm 2021. március 24-e óta végleges használatbavételi engedéllyel rendelkezik – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Budapest Főváros Kormányhivatal Építésügyi és örökségvédelmi főosztálya által kiadott engedély az állatkert területén lévő Biodóm épületre, és az abban létesített hét liftre, valamint a jegyárusító pavilonra vonatkozik. Az engedély alapján rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmasak a fent nevezett építmények, berendezések.

A Magyar Nemzet kérdéseket intézett a fővároshoz. Tudni szerették volna: miért nem kezdődött meg a műszakilag elkészült épület berendezése, az engedélyezett terveknek megfelelő használatra való előkészítése?

A lap szerint az is talányos, hogy ha a projekt a végleges használatbavételi engedély kiadásáig 43 milliárd forintba került, akkor mi alapján állította két hete Bősz Anett főpolgármester-helyettes, hogy legalább hatvanmilliárd forint kellene a berendezéshez, az állatok és növények telepítéséhez. Az is érdekes, hogy a hivatalos dokumentumokban mindenhol a Fővárosi Állat- és Növénykert beruházásaként szerepel a Biodóm, ennek ellenére mégis kormányzati beruházásként hivatkozott rá több alkalommal is a DK-s főpolgármester-helyettes.

– A biodóm azért kormányzati beruházás, mert a kormány finanszírozza teljes egészében, ebben fővárosi forrás nincsen. Ez nemcsak Bősz Anett főpolgármester-helyettes asszony személyes álláspontja, hanem a főváros vezetésének is. Nemcsak most, hanem évek óta folyamatosan – reagált Budapest vezetése a Magyar Nemzetnek. A többi kérdésre nem kapott választ a lap.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában