Ősi

2015.11.17. 16:41

Évtizedes lemaradást pótolnak be – Nem fognak fázni télen a gyerekek

Ősi – Évtizedek után újul meg a kistelepülés iskoláját, óvodáját és konyháját magában foglaló épületegyüttes. A 83 millió forintnyi forrásból a teljes szigetelés mellett az összes nyílászárót kicserélik.

Szabó Péter Dániel

Nem túlzás állítani, hogy évtizedek óta vártak az Ősiben élők az idei esztendő fejlesztéseire. Amíg sokáig alig jutott forrás a faluba, addig idén megújul a hivatalosan fedett sportudvarként használt félkész sportcsarnok, teljesen új tornaterem épül a településen, s jelentős összeget költenek az oktatási központ energetikai korszerűsítésére is. A munkálatok miatt akkora a teherautó-forgalom az Iskola utcában, hogy az önkormányzatnak a biztonságos közlekedés miatt le is kellett zárnia az útszakaszt az autósok elől.

A helyi embereket foglalkoztató kivitelező cég a tervezettnél előbb végezhet az épületegyüttes felújításával
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Pályázati forrásból összesen 83 millió forintot tudunk fordítani a régi általános iskolát, a konyhát és az óvodát magában foglaló épületegyüttes, valamint egy külső terem felújítására. Ebből az összegből teljes szigetelést kapott az épület, illetve mindenütt kicserélték a nyílászárókat is a szakemberek. A közbeszerzési eljáráson nyertes várpalotai cég döntően ősi embereket alkalmaz, akik magukénak érzik a beruházást. Októberben kezdték a munkát, de olyannyira jól haladnak, hogy a tervezettnél előbb, akár már a jövő héten végezhetnek a korszerűsítéssel – mondta el kérdésünkre Kotzó László.

Ősi polgármestere hozzátette, a beruházás megkezdése előtt energetikai felmérést is végeztek a hatvanas-hetvenes években épült iskolában és óvodában. – A számítások szerint a negyedére csökken majd a fűtésköltségünk. Ez nagy öröm számunkra, hiszen a hideg téli hónapokban a 600–800 ezer forintos havi számlák sem voltak ritkák – jegyezte meg Kotzó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!