Otthon

2011.08.22. 16:00

Rejtsük el, amit lehet, rendben

Veszprém - Kis lakás vagy nagyobb, mindenütt gond a ruhaneműk, cipők, téli és nyári holmik elhelyezése, elkülönítése.

Horváth Éva

Erre legtermészetesebben a különböző méretű szekrények szolgálnak, amelyek viszont túl nagy helyet foglalnak el a szobákban.

Egy ismerős családnál éppen most van napirenden a gardrób kialakítása. A gondolat a feleség fejéből pattant ki, aki módszeresen  hetek óta  beszél a tervekről férjének. Utóbbi az egész ügyet úgy kommentálja: már eddig is volt beépített szekrény az előszobában, de az asszony most kitalálta, építsünk eléje falat fából. A szekrényeket fordítsuk meg, az ajtókat szedjük le, s ha készítünk egy bejáratot, már kész is a gardrób.

Tetőtér-beépítéses helyiségben egyszerűnek tűnik - utólag - az ötlet: építsünk polcot, s mögötte, a ferde tető alatt máris felszerelhetők a rudak, polcok, s kész a gardrób.

Jól kihasználható rakodóhelyet alakíthatunk ki egy nagyobb szoba sarkát levágva, ebben is lehetnek akasztós és rakodós részek is.

Az iskolakezdés, főként, ha első osztályt kezd a gyermek, jó alkalom szobája átalakítására. Ma már a legkülönbözőbb gyermekbútorokból válogathatunk az üzletekben, de ügyes kezű apukák maguk is elkészíthetnek íróasztalt, illetve jól használható gardróbot a gyerek szobájába. Ez esetben különösen érdemes arra ügyelni, hogy kellő mennyiségű pakolódoboznak is legyen helye a "rejtett szekrényben", így könnyebben tart rendet a gyerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!