Otthon

2015.09.28. 14:08

Hasznos tippek a spájzoláshoz

A téli spájzoláshoz használjuk ki az őszi időszakot és a kertből, piacról, amit csak tudunk, tegyünk el télire a hűtőszekrénybe! Dányi-Wéber Veronika vendéglátó technikus tanácsai.

Tóth B. Zsuzsa

Használjunk légmentesen záródó műanyag étel tartó dobozokat, különféle méretben. A legszerencsésebb négyszögletes dobozokat beszerezni a jobb helykihasználás érdekében. Válasszunk akkorát, amekkorának a tartalmát egyszerre felhasználjuk, ugyanis ami egyszer felolvad, azt már mindenképpen rövid időn belül fel kell használnunk. Nem szabad újra fagyasztani. Gondoljunk arra is, hogy az eltett élelmiszer fagyott állapotban szinte felismerhetetlen. A dobozokra ragasszunk címkét, arra írjuk rá, hogy mit tartalmaznak. Az eltevés dátumát szintén tüntessük fel. Tehetjük különböző színű, méretű dobozokba is az ételt, ha úgy könnyebben megjegyezzük, hogy mi van benne. Tárolhatunk nyers és főtt dolgokat, azt szintén tüntessük fel a kis cédulán. Olvasztáshoz a mikrohullámú sütőbe nem mindenféle műanyag doboz alkalmas, figyeljünk erre is. Jó ötlet olyan edénybe tenni az olvasztandó ételt, amelynek a tetején kis nyílás van, hogy a nyomás ne lökje le a tetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!