Otthon
2017.03.06. 11:11
Szedjünk medvehagymát
Gfellner Flóra gyógynövény termesztő ajánlja, hogy ha túrázásra, kirándulásra szottyan kedve az embernek, érdemes ellátogatni a gyertyános-tölgyes erdőkbe, ahol már márciusban nagy mezőkben illatozik a medvehagyma.
Tóth B. Zsuzsa
Jellegzetes fokhagyma zamatáról könnyen felismerhető. Levelével, virágzás előtt isteni finom pogácsát süthetünk. A leveleket ledarálva fimon pesto készíthető, de eltehetjük olajban, vagy sóban, szárítva, vagy fagyasztva télire is. Frissen fogyasztva zsíros kenyér kísérője lehet és salátaként ugyancsak remekül elkészíthető. Jó ízű, jótékony hatással van a szervezetre: emésztés javító, kitűnő vér- és vesetisztító.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre