Otthon

2017.03.20. 12:19

Húsvét előtti készülődés - készítsen festett tojást nikecellből!

Veszprém – A húsvéti vidám készülődés igazán szabad teret engedhet a játékosságnak, a kreativitásnak.

Kutasi Zsófia

Nem kell feltétlenül a megszokott tojásfestést alkalmazni. Nyugodtan kísérletezhetünk, kipróbálhatunk új technikákat. Gondolkodhatunk tartós alapanyagokban, például használhatunk nikecellt. Az abból készült tojások előnye, hogy évről-évre újra elő lehet őket venni, nem romlanak meg, nem törnek el. A klasszikus tojásfestést igaz nem lehet rajtuk elkészíteni, de lehet azt imitálni például piros akrillfestékkel és fehér üvegkontúrral. Ez utóbbival a vonalas rajzokat lehet produkálni.

Húsvétra már most készülhetünk apró ajándékokkal, tojás díszítéssel Fotó: Kutasi Zsófia

Számos technikát ki lehet próbálni az üvegfestéktől kezdve quilling technikáig. Ez utóbbi lényege, hogy keskeny papírszalagokból, különböző fogásokkal feltekert mintákat, „élére állítva” felragasztva alkothatunk tárgyakat. Mindegyik technikát igen magas szintre lehet fejleszteni. Nikecell tojásból lehet koszorút, vagy állatokat, nyuszit, csibét, barit összerakni dekorgumi felhasználásával. Ahol kisgyerekek vannak, érdemes a játékosabb technikákat, formákat kipróbálni. A húsvéti kosár elkészítésére is külön figyelmet szentelhetünk, hiszen ha elkészültek a tojások, azokat tálalni kell. A kosarunkat bélelhetjük fűvel vagy rafiával is. Emellett készíthetünk dekorációt csavaros fűzből vagy barkaágból. Ha megvan az alap, az sokáig kint maradhat az asztalon, a kiegészítőket pedig lehet variálni; a tojásokat felválthatják például papírvirágok vagy pillangók. A húsvétban megvan a játékosság is, el lehet rugaszkodni a hagyományos megoldásoktól. Többféle filc anyag is kapható, melyek szintén sokoldalúan felhasználhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!