hirdetés

2021.05.28. 12:03

A cserép napjainkban is a legnépszerűbb tetőfedő anyag.

Klasszikus kerámia cserepek vagy színezett betonból készült tetőcserepek közül választhatunk. Most a beton tetőcserepekről lesz szó.

A beton, mint alapanyag többezer éves múlttal rendelkezik, tehát időtálló alapanyagnak bizonyult. Manapság is az egyik leggyakrabban alkalmazott tetőfedési technika.

Lássuk az előnyeit:

  • Vízzáró A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti, így az nem hatol a pórusok közé. Ezáltal a víz térfogatának változásával nem károsítják a cserepet, nem mállik, tehát megnő a tartóssága, valamint nem szívja magába a vizet, így a tető súlya sem ingadozik, ami a tetőszerkezetre is jótékonyan hat.
  • Színtartó A beton alapanyagában színezett. A kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is természetes és homogén, mint az agyagcserepeké. A mai modern gyártási eljárások során a beton tetőcserepek sima és porózusmentes felületüket alapanyaguknak, a kvarc tisztaságú homoknak és az egyedülálló felületkezelési eljárásoknak köszönhetik, amelyek garantálják a kopásállóságukat is.

  • Formaállandó és praktikus A termelési eljárás biztosítja az állandó formát, mely az elemek jobb illeszkedését teszi lehetővé a tetőn.
  • Nagy teherbírás Nagyon magas a betoncserép felület mechanikai igénybevehetősége, így a nagy tömegű hó vagy jég sem okoz törést. A héjazat megfelelő súlya a viharállóságban, hő- és hangcsillapításban játszik fontos szerepet. A tetőszerkezet méretezésénél azonban ez – a szél-, hó-, és a fedélszék terhei mellett – csupán 15-20 %-ot jelent.
  • Természetes összetevők A betont három természetes alapanyag alkotja: víz, homok, kő. Így a betonból készült tetőcserepek színeiknek és alapanyagaiknak köszönhetően harmonikusan illeszkednek a környezetbe.

  • Környezeti hatásokkal szembeni védelem A betonfelületre kerül még egy védőréteg, amely színében megegyezik az alapelem színével. Ez a réteg további védelmet biztosít a mohásodás és a szennyezett levegő káros hatásával szemben is.
  • Hővédelem Bizonyos típusoknál hőreflektáló bevonat kerül a cserépre, ami gátolja a tető és a tetőtér túlzott felmelegedését.
  • Amennyiben a beton tetőcserépre esik a választás, széles termékkínálat, és gazdag színválaszték áll rendelkezésre. Telephelyünkön a betoncserepeken kívül megtalálhatók a kerámiacserepek is. Várjuk szeretettel Kereskedésünkben!

    Kapcsolat

    Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

    Tel.: +36 88 458 500

    Fax: +36 88 458 501

    Nyitva tartás:

    H – P: 7:00-16:00 óráig

    Szo: 7:00-12:00 óráig

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!