hirdetés

2020.07.30. 13:58

Elemes és moduláris ülőgarnitúrák: így teheted még kényelmesebbé a nappalit

Az ülőgarnitúra kiválasztásánál a következő problémával szembesülhetünk: nem találunk olyan modellt, ami pont akkora méretben, olyan elrendezésű, olyan funkciókkal rendelkezik, mint amit mi szeretnénk.

Fotó: Illusztráció

A legtöbben már a ház, a lakás tervezésénel vagy az alaprajz áttekintése során számításba veszik, hogy hol férne el a kényelmes ülőgarnitúra, de a fix kivitelű modellek nem mindig illenek az adott helyre.

Amikor aztán a berendezéshez érünk, és döntünk a fal színéről, a hozzáillő bútorokról, lakberendezési kiegészítőkről, megelevenedik előttünk az is, hogy milyen ülőgarnitúrát képzelünk el, ami stílusában, méretében és színében az általunk elképzelt enteriőrhöz a legjobban illik. Már csak találni kellene valahol pontosan egy olyat, ami a fejünkben van.

Mielőtt a netről rendelnénk, gondolkozzunk el egy pillanatra. Nagyon szép modellek elérhetőek a neten is, ez tény. De nem lenne jobb inkább kipróbálni?

Az ülő- és fekvőbútorok egyik legfontosabb funkciója a kényelem. Legyen az ülőfelület és szövet tartós, kellően rugalmas, ne túl puha és ne is túl kemény, a támla tartsa megfelelően a gerincet, tudjunk rajta kényelmesen ülni, feküdni, olvasni, TV-t nézni. Ezek általános igények, de lehet más is, ami inkább csak személyesen derül ki.

A lakás egyik központi bútordarabja az ülőgarnitúra. Érdemes átgondolni, hogy biztosan jó ötlet lesz-e a neten megrendelt, nem megtekinthető, olcsó, de képen jól mutató darabra adni a voksunkat… Elvégre nem csak 1-2 évre vesszük, a legtöbben azért sokkal több időre tervezünk az ülőgarnitúránkkal!

Esetleg nem pehelysúlyúak vagyunk, mindennapi alvásra is használható, kényelmes kivitelt akarunk, vagy gyakran hívnánk át barátokat és rokonokat? Érdemes erre is gondolni. Ekkor már teljesen más modell az ideális választás, mintha csak egy vendégszobába, nyaralóba keresnénk valamilyen kihúzhazó kanapét, alkalmi használatra.

Az egyedi igényeket, a magasabb kategóriára jellemző kényelmet és minőséget nem mindig lehet megvalósítani a hagyományos, fix kivitelben (azaz nem modulárisan) rendelhető modellekkel.

Megoldás lehet egy elemes, moduláris ülőgarnitúra. Mert stílusában és méretében illeszkedik az elképzeléseinkhez. Ezeknek az a sajátossága, hogy modulokból, elemekből állíthatjuk össze a számunkra megfelelő elrendezést, mintha csak legóznánk. Így aztán lehet az adott modellből „L” alakú sarokkanapét, „U” alakú ülőgarnitúrát, vagy a jól bevált „3-2-1-es” elrendezést is kérni. De akár magában rendelhető egy igényes ágyazható kanapé vagy kényelmes fotel is.

A funkciók terén is nagy variálhatóságra van lehetőségünk. A moduláris ülőgarnitúrába kérhetünk vendégágyat, és vízzel tisztítható, kisállat- és gyerekbarát (pl. Aqua Clean) szövettel is rendelhetőek.

Bizonyos típusokba további funkciókat választhatunk, ilyen lehet pl.:

  • Ágyneműtartó
  • Elektromos relax fotel
  • Tároló rekesz a karfában
  • LED-es olvasólámpa
  • USB csatlakozó okostelefon töltéséhez
  • Többféle méretű kinyitható vendégágy
  • Pohártartók a karfában
  • Íves karfák
  • Állítható karfák vagy fejtámlák
  • A szövetválaszték általában hatalmas. Szinte minden színárnyalat, sokféle textúra, sok különböző szövetfajta megtalálható a kínálatban.

    Legyünk őszinték: sok helyen ezek a bútorok méregdrágák. Az áruk akár a milliós nagyságrendet is elérheti. A Fa-Centrum lakberendezési áruházban vannak olyan elemes modellek is, amelyek nem sokkal drágábbak mint egy hagyományos, fix kivitelű sarokkanapé vagy éppen U alak.

    A Fa-Centrumban minden elemes ülőgarnitúrát magyar gyártó készít jelenleg. A tapasztalatok alapján ezek a garnitúrák minőségben, kényelemben, funkciók és design terén simán felveszik a versenyt szinte bármelyik német vagy olasz gyártó többmilliós árú termékével is. Érdemes tájékozódni és személyesen is kipróbálni az elemes, személyre szabható ülőgarnitúrákat. Több ilyen modell megtekinthető és kipróbálható a veszprémi vállalkozás Orgona utcai bútoráruházában.

    Fa-Centrum Veszprém

    Bútoráruház, barkács- és lakberendezési áruház

    Veszprém, Orgona utca 1.

    Telefon: +36 (88) 566 530

    Garanciális ügyfélszolgálat: [email protected]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!