Otthon

2010.11.02. 08:55

Kampányzáró fotósorozat

Veszprém - Véget ért a Napló és a Pannon Lapok Társasága Életünk a víz környezetvédelmi kampánya. Még az utolsó napokon is érkeztek észrevételek olvasóinktól.

Németh F. Bernadett

A környezetvédelmi kampányt, ami a vizek védelméről szól, tavasszal hirdettük meg. Nemcsak az élővizekkel, de az ivóvízzel, szennyvízkezeléssel, a felszín alatti vizek kezelésével kapcsolatos problémákkal, teendőkkel foglalkoztunk cikksorozatunkban. Igyekeztünk a figyelmet a víz fontosságára irányítani, feltárni a témában felmerülő gondokat és megoldásokat keresni rájuk a terület szakértőivel, partnereinkkel.

A kampány másik részében olvasóink jelzéseit vártuk a lakókörnyezetükben találha- tó vízszennyezésekről, elhanyagolt állapotban lévő vizes élőhelyekről. Sok telefon, fotó, e-mail érkezett felhívásunkra. Ezek nagy része meg is jelent lapunkban. Még a kampány végén is érkezett olvasói felvetés: Fekete Tibor Veszprémben, a Kopácsi utcában készített fotókat, ezek a volt városi strand helyén ki-alakított park tavacskáját ábrázolják. Nagyon elhanya- golt, lepusztult állapotban van. Szerintem a park átadása óta nem nyúltak hozzá. A vízfelület 7080 százalékát békanyál fedi, és sok bedobált szemetet tartalmaz.

Nagyon ráférne egy tisztítás  véli olvasónk. Az Életünk a víz kampány harmadik része az általános iskolásoknak szól, akik felhívásunkra vizes élőhelyet fogadnak örökbe, s környezetvédelmi munkájukat pályamunkában írják le. Ezeket hamarosan bemutatjuk lapunkban.

Címkék#fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!