Otthon

2011.03.21. 20:22

Vaszatival az energiáért

Tapolca - A vaszati az otthon energiája. Életünk minőségét kedvezően befolyásolhatja, ha házunk építése, berendezése során alkalmazzuk a vaszati szabályait, otthonunkat egyensúlyba hozzuk a természettel.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről és a legfontosabb tudnivalókról Szincsák Anna okleveles vaszati tanácsadó beszélt a tapolcai Egyensúly napon a Tamási Áron Művelődési Központban. Elhangzott, hogy a vaszati a tér alkotta energiák felismerésében és rendezésében nyújt segítséget. Az ősi tudomány, az indiai eredetű vasztu Marcus Schmieke német fizikus segítségével jutott el Európába. A vaszati úgy ötvözi az ősi és a modern építészettudományt, hogy az minden szempontból ki tudja elégíteni a mai európai emberek igényeit, ugyanakkor hű marad a a vasztu ősi alapelveihez.

A vaszati tanítása szerint földünket körbeveszi egy láthatatlan energiamező. Életünk akkor teljesedik ki igazán, ha az épületek, amelyekben élünk, összhangban vannak ezzel az energiaáramlással. A vaszati a házat az ember második testének tekinti. Az, hogy a benne lakók milyen egészségi állapotban vannak, nagyban befolyásolja, hogy a természet tér alkotta törvényeit hogyan tartották, vagy nem tartották be. A vaszati párhuzamot húz a kialakuló betegség és a ház építészeti rendellenességei között. A lakótér az egészség mellett például sikereinkre, párkapcsolatainkra, pénzügyeinkre is hatással van. A vaszati szabályait legszélesebb körben új épület építéskor, tervezéskor használhatjuk.

Szerencsés például, ha a ház északi lejtésű dombon áll, előtte tóval. Amennyiben ugyanis hegy áll a ház előtt, az nem bír megfelelő energiákkal. Lényeges, hogy téglalap lakú legyen az alaprajz, kiszögellések nélkül. A lakók asztrológiai adatai figyelembevételével a szakember, a vaszati tanácsadó megállapítja, hogy kinek melyik az égtája. Azaz, hogy lakás mely területén érzi majd legjobban magát és melyeket kell majd elkerülnie.

Kiszámítható a ház építésének optimális kezdete is. Meglevő épület esetében is van lehetőség arra, hogy az energiát házunkba csalogassuk. Sok esetben segíthet egy új ablak nyitása, egyes helyiségek funkciójának megváltoztatása. Több bejárat esetén az előnyösebb tájolásút kell használni, de a helyiségek átrendezése szintén sokat segíthet. Az öt fő elem - a tűz, a víz, a föld, a levegő és az éter - egyensúlya pedig lényegesen javíthatja a helyiség bioenergia mezőjét.

Címkék#vaszati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!