Pápa

2013.05.23. 10:40

Középpontban a természet

A Weöres iskola szervezésében, a város önkormányzatának támogatásával szerdán a polgármesteri hivatalban rendezték meg a település ökoiskoláinak találkozóját. A rendezvényt fotó- és makett pályázat előzte meg.

Nagy Imre

A programot Horváth Attila, a szervező iskola igazgatója köszöntőjét követően Unger Tamás alpolgármester nyitotta meg.

- Ökoiskolának lenni komoly kötelezettséggel jár, szép és nemes dolog. Amikor a program elindult, az volt a célja, hogy jutalmazzák azokat az intézményeket, amik a természettel való tevékenységüket magasabb szinten űzik. A fenntartható fejlődést ezek az intézmények kiemelten vállalták - fogalmazott a város alpolgármestere.

Pápán négy ökoiskola dolgozik, (Weöres, Erkel, Munkácsy, Pápai Gazdasági Szakképző Iskola), címeiket 2011-2012-ben nyerték el. Addig is, azóta is számos kezdeményezést, akciót tudhatnak magukénak, ezeket országos elismerések kísérik. Mindezekkel hozzájárultak a város arculatához. A találkozó szervezője a kétnapos rendezvény során elsőként „hozta össze” az intézményeket, a program fókuszában a természet állt.

Az előzetesen beérkezett természetfotókat - egy kis szakmai kitekintést követően - a bíráló bizottság elnöke, Horváth Géza fotóművész értékelte, magas színvonalúnak nevezve a pályamunkákat. Az ünnepélyes díjkiosztás után az iskolák prezentációkat tartottak a makett ötletek megszületéséről, a tervezésről és a kivitelezésről. Ezekből mind az új látásmód, mind a gyerekekre jellemző új szemlélet szép példáit láthatták az érdeklődők az ökoháztól a hulladékkezelésig. A találkozó második napján a Weöres iskolában szerveztek vetélkedőt a résztvevő intézményeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!