Pápa

2013.09.18. 08:17

Két nap az egészségért

A hét végén, pénteken és szombaton harmadízben rendezik meg a nagy sportágválasztót Pápán.

Nagy Imre

Célja, hogy egy helyszínen minél több sportágat próbálhassanak ki a résztvevők, illetve, hogy a sport pozitív üzenetei egyre szélesebb körökbe jussanak el.

_ Az idei rendezvényen több mint harminc sportegyesület, illetve mozgással foglalkozó szervezet várja az érdeklődőket. Idén újdonságként jelenik meg a siklóernyőzés, a néptánc, a versenytánc. Lesz aerobic, trambulin, de ügyeskedhetünk majd trükkös bringákkal is _ fogalmazott a programokról szólva Szabadkai Verita művelődés- és sportszervező. A pénteki napra elsősorban a csoportos látogatókat, oktatási intézményeket várják, de délután kettő órától már a családokat, nagyközönséget is, korhatártól függetlenül, és díjmentesen. Pénteken délután háromtól a rendezvény vendége lesz Kálmán László többszörös válogatott kosaras, akivel lehetőség nyílik a közös játékra is. A helyszín a Városi Sportcsarnok és a Perutz Stadion lesz.

Szabadkai Verita elmondta, idén számos újdonság várja az érdeklődőket (Fotó: Nagy Imre)

_ Idén először pecsétgyűjtésre is sor kerül, szombaton a különböző helyszíneken végrehajtott sportos-mozgásos feladat fejében lapjukra pecsétet kapnak a résztvevők. Ha ebből legalább kilencet összegyűjtenek, értékes ajándékokra számíthatnak. A két nap alatt egyébként közel ötven mozgásforma kipróbálására nyílik lehetőség. Ezeket kísérő programok (mászófal, rekesztorony, fotófal, trükkös bringák, trambulin) színesítik – mondta el a rendezvény szervezője.

A programot a Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda együttműködő partnereként a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezi, fő támogatója a város önkormányzata. A kétnapos rendezvényt dr. Áldozó Tamás polgármester nyitja meg pénteken délelőtt tíz órakor a sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!