Pápa

2016.09.18. 17:50

Még mindig sok négylábú végzi az utcán

Pápa - A korábbi években még soha nem találkoztunk ilyen sok mentésre szoruló állattal, mint idén - hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Gáspár Enikő, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület alelnöke a Szabó Dezső utcai telephelyükön tartott nyílt napjukon.

Polgár Bettina

Az esemény alkalmával az érdeklődők, köztük a leendő gazdik és önkéntesek bepillantást nyerhettek a Pápai Humán Állatvédő Egyesület mindennapjaiba. A jelenlévők megismerkedhettek, játszhattak az új otthonra váró állatokkal, egy idős házaspárnak pedig a nyílt napon annyira a szívéhez nőtt Tomi, az egyik örökbefogadásra váró kutya, hogy haza is vitték magukkal próbaidőre. Gáspár Enikő elmondta, a két hetes próbaidőt minden leendő örökbefogadó számára fel szokták ajánlani.

- Egyesületünkhöz továbbra is várunk sétáltatókat, illetve olyan önkénteseket, akik a telephelyen eltöltött egy-egy nap vállalásával segítenék a munkánkat. Emellett nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadókra is, akik magukhoz vennének egy-egy kutyát vagy macskát, amíg az állatok gazdára nem találnának. Ideiglenes befogadónak meghatározott időre is lehet jelentkezni. Ez mindenképpen hatalmas segítség lenne számunkra, hiszen a férőhelyeink száma véges - emelte ki Gáspár Enikő. Hozzátette, az állatok ellátásának költségeit - mint például a szükséges oltásokat és az eledelt - ez esetben a Pápai Humán Állatvédő Egyesület állja, így az ideiglenes befogadóknak „csupán" a gondoskodást és a szerető otthont kellene biztosítaniuk a kutyák, macskák számára.

- A nyílt nap ötlete az önkéntesinktől indult, és jó érzés volt látni, hogy ilyen sokan ellátogattak a telephelyünkre. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az eseményen rengeteg tárgyi felajánlást kaptunk: konzerveket, tápokat, jutalomfalatokat és játékokat az állatok számára, valamint pénzbeli támogatásban is részesültünk - jegyezte meg a civil egyesület alelnöke. Gáspár Enikő kiemelte, rendre nagyon sok bejelentést kapnak menteni való állatokról, rengeteg a kóbor kutya, és előfordul, hogy komplett almokról mondanak le a gazdák.

- Azt tapasztaljuk, hogy az emberek nem megfelelő felelősséggel vesznek magukhoz kutyát. Pedig ezt mindig jól meg kell gondolni, hiszen egy kutya befogadása körülbelül 15 éves vállalás - fogalmazott az egyesület alelnöke. Hozzáfűzte: mindazoknak, akik jelentkeznek náluk, segítséget nyújtanak a házi kedvenceik ivartalanításában, hiszen a gazdátlan állatok számának növekedéséhez nagyban hozzájárul a nem kívánt szaporulat.

Fotó: Polgár Tibor

Az elkötelezett állatvédő lapunknak nyilatkozva kifejtette, a Szabó Dezső utcai telephelyükön két kennelt önkéntesek és tárgyi felajánlások révén már sikerült járólappal ellátni, ám még mindig bőven akad munka a pápai állatvédők berkein belül. A továbbiakban többek között ki szeretnék festeni a kenneleket és a macskaházakat. Aki kellően rátermettnek és elkötelezettnek érzi magát, jelentkezhet önkéntesnek a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnél a 30/562-7553 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!