főszerepben a gyerekek

2017.10.20. 16:12

Óvodapedagógusi napot szerveztek a pápai Kékfestő Múzeumban

A Gróf Esterházy Károly Múzeum a Múzeumok őszi fesztiválja keretében óvodapedagógusi napot szervezett a járási óvodapedagógusok számára kapcsolatépítés, szakmai beszélgetés céljából csütörtökön a Kékfestő Múzeumban.

Laskovics Márió

Mészárosné Varga Veronika múzeumpedagógus és Reidmár Linda néprajzos kalauzolta a múzeum állandó és időszaki kiállításaiban az óvodapedagógusokat

A dákai, vaszari, takácsi, magyargencsi, adászteveli, mezőlaki, és malomsoki óvodákból megjelent közel húsz óvónőt Mészárosné Varga Veronika múzeumpedagógus és Reidmár Linda néprajzos kalauzolta a múzeum állandó és időszaki kiállításaiban.

Mészárosné Varga Veronika múzeumpedagógus és Reidmár Linda néprajzos kalauzolta a múzeum állandó és időszaki kiállításaiban az óvodapedagógusokat

A közös beszélgetés során szakmai vélemények, ötletek hangoztak el, hisz a múzeum által kínált foglalkozások és múzeumi órák egyik főszereplői az óvodások, akik számára olyan ismereteket kínálnak, melyek fontos eleme a mese és a szerepjáték. A Régi ház körül elnevezésű múzeumi órákon például bepillantást nyerhetnek a falusi életmódba.

Az óvónők terítőiket is mintázhatták a foglalkoztatóban Fotó: a szerző

Az óvónők terítőiket is mintázhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!