prevenciós programok

2018.02.06. 07:30

Egy nap az iskolások biztonságáért – Pétfürdőn is

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság húsz éve rendezi meg az Egy nap a biztonságért – egy nap az iskolában című prevenciós programot.

Szabó Péter Dániel

Bartók Judit rendőr százados is előadást tartott a péti fiataloknak Fotó: Szabó Péter Dániel

A napokban a pétfürdői Horváth István Általános Iskolában tartották meg a rendezvényt, melyen a rendőrök mellett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a népegészségügyi főosztály, a Vöröskereszt, a NAV Vám- és Pénzügyőrség, a drogambulancia, a büntetés-végrehajtás munkatársai világítottak rá különböző a veszélyhelyzetekre, és egyben megoldási lehetőségeket is nyújtottak a gyermekeknek.

Bartók Judit rendőr százados is előadást tartott a péti fiataloknak Fotó: Szabó Péter Dániel

Ebben a tanévben Veszprém megye hét általános iskolájában tartja meg a főkapitányság az Egy nap a biztonságért – egy nap az iskolában című prevenciós programját. Az immár húszéves akció célja, hogy a gyermekek az élet minden területére kiterjedő, biztonságukat növelő ismereteket kapjanak nemcsak a rendőrségtől, hanem a közreműködő társszervektől is.

A rendőrség munkatársai mellett, a Vöröskereszt, a népegészségügyi főosztály, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a NAV vám- és pénzügyőrsége, a drogambulancia, valamint a megyei büntetés-végrehajtási intézet képviselői tartottak interaktív előadást a pétfürdői Horváth István Általános Iskolában.

A prevenciós eseményen a fiatalok többek között az egészségmegőrzés, a mentálhigiéné, a katasztrófahelyzetek felismerése, a környezetvédelem és jogkövető magatartás témakörben, valamint a bűnelkövetővé és áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban kaptak információkat a szakemberektől. A rendőrség munkatársai a felső tagozatosok számára a különböző szabálysértésekről és bűncselekményekről beszéltek, az alsó tagozatos gyerekeknek közlekedésbiztonsági előadást tartottak. A kisebbek kerékpáros ügyességi feladatokban is részt vehettek, mélyítve ezzel a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket. A szakemberek szerint azért fontosak ezek a prevenciós programok, mert bár a fiatalok többségének vannak fogalmi ismereteik, azonban ezek nem pontosak vagy sok esetben hiányosak.

- Mind a pedagógusok, mind a szülők visszajelzései alapján igény van erre a programra – húzta alá kérdésünkre Bartók Judit rendőr százados, a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!