hirdetés

2018.04.10. 21:16

Iphone-hoz csak igazi Iphone töltőt

Hatalmas és nem csituló kultusz övezi az Apple termékeit, az Iphone is sokadik szériájában hódít. Jó tudni, a kiegészítőkön, például a töltőn nem érdemes spórolni.

A mindentudó applikációk

A hófehér Apple kütyük sokak számára ellenállhatatlanok. Szinte hihetetlen, de már több mint tíz éve, hogy a piacon vannak az Iphone-ok. 2007 januárban mutatta be először Steve Jobs az első okostelefont, és azon a nyáron került piacra, valóságos robbanást okozva.

Az első Iphone lényegesen többet tudott, mint versenytársai, többek közt internetes kliensként, hordozható médialejátszóként funkcionált. Később a 3GS volt az első, amelyik videófelvételt is tudott készíteni.

Az okostelefon azonban nemcsak ennyit tud, akkor valószínűleg nem is lett volna ekkora társadalom, kultúra és iparág formáló ereje. A fő szenzációt az AppStore-ból letölthető applikációk jelentik. 2012-ig több mint félmillió ilyen program lett elérhető.

Ha csak az Instagramra gondolunk, látható, hogy az Iphone teljesen megváltoztatta a kommunikációnkat és az életünket (még akkor is, ha az appokat általában többféle telefonra is elérhetővé teszik).

Nemcsak tönkremehet, fel is gyulladhat

Az Iphone-hoz különféle kiegészítőket is kell vásárolni, és ha tartós és biztonságos megoldást szeretnénk, fontos, hogy ne hamisítványokat szerezzünk be.

Cseppet sem mellékes például, milyen töltőt használunk Apple kütyünk töltéséhez. A probléma nemcsak az lehet, hogy idő előtt szétmegy a kiegészítő, például kiszakad a kábel.

Az is előfordulhat, hogy egy hamis, egy-két ezer forintos darab töltés közben kigyullad. Ha ilyenkor például nem vagyunk otthon, mert épp hagyjuk a konnenktorban töltődni az okostelefont, lakástűz is lehet a végeredmény.

Az igazi Iphone töltő egy olyan funkciót is ellát, hogy a hálózati nagyfeszültséget a telefonnak szükséges törpefeszültséggé alakítja át. A feszültségnek nem szabad ingadoznia, mert akkor kárt szenved a telefonkészülék. Akárcsak egy szünetmentes tápegység, a töltő arra is ‘figyel’, hogy a hálózatban előforduló feszültségingadozást ne engedje át, azt a telefon ne érzékelje.

Nem melegedhet fel, illetve még a zárlatos, hibás telefon hatását is ki kell küszöbölnie. Ezenkívül a valódi Mac töltő sérülésálló, ugyanis ezt az eszközt mindenki ide-oda dobálja.

Bizonyos töltők még többet tudnak – ilyenek például a laptopok töltésére használt MagSafe töltők -, kommunikálnak is a töltött eszközzel, ezúton szabályozzák leadott teljesítményüket.

Honnan ismerjük fel a hamisítványt?

Vegyünk tehát telefonunk és magunk védelmében Apple gyártmányú, vagy pedig ‘Made for Iphone’ töltőt.

Nem egyszerű megkülönböztetni az igazit a silány minőségűtől. Néha még a feliratok is rá vannak kopizva, többek közt a valódiságot jelző CE felirat. Sokat segít, ha a súlyát ellenőrizzük, ugyanis az eredeti töltők meglehetősen nehezek, míg a kínai gyártmány a sok kispórolt alkatrész miatt jóval könnyebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában